Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Fb2
Arvonta joulukuussa ostoksia tehneiden kesken! Tervetuloa!
Taika
 
 
Banneri_taitomaa
Small_retromaa_botton
Myyjäesittely
Article
 
 
Ahdin tila
28.02.2011
Haastattelu

Kerro itsestäsi!
Olen äiti, vaimo ja yrittäjä. Tykkään kaikenlaisesta käsillä tekemisestä: vanhan pientilamme remontoinnista, eläinten kanssa puuhaamisesta, lasten kanssa touhuamisesta, huonekalujen kunnostuksesta ja tietysti käsitöiden tekemisestä.
 
Oletko ammattilainen käsitöiden tekijänä?
Olen melko tuore ammattilainen. Aloitin juuri helmikuun alussa yrittäjänä yhdessä Tampereen Tallipihan käsityöläisliikkeistä. Äitiyslomani loppui viime kesänä, ja syksyllä irtisanouduin vakituisesta työpaikastani (ihan toisella alalla). Haluan tehdä töitä enimmäkseen kotona ja samalla hoitaa lapset itse. Tämä on osoittautunut melko haastavaksi.
 
Kuinka kauan olet tehnyt tuotteita myyntiin?
Perustin yritykseni kaksi vuotta sitten ja aloin silloin tehdä pikku hiljaa myös käsitöitä myyntiin. Alkuperäinen liikeidea oli perustaa yksityistalli ja tehdä käsitöitä vain pienenä sivubisneksenä, mutta käsityöt veivätkin äitiyslomani aikana mennessään.
 
Mistä saat ideat tuotteisiisi?
Kankaista, väreistä, lapsilta... Milloin mistäkin. En lue käsityölehtiä, mutta käsityöblogeja tykkään seurata, ja myös niistä löytyy ideoita ja ajatuksia. En halua kopioida kenenkään töitä, mutta hyvästä ideasta on joskus kiva kehitellä oma versio. Suurin osa ideoista kuitenkin saa alkunsa jostain hahmosta, sitten siihen liittyvästä väristä. Kirjoittelen ideoita keittiön muistitaululla olevaan listaan, joskus keskellä yötäkin.
 
Mitä muuta Ahdin tilalla tehdään kuin käsitöitä?
Fiilistellään maallemuuttoa. Eletään lapsiperhearkea. Paljon remonttia. Se tallikin on, mutta tällä hetkellä siellä asuvat vain omat hevoset. Nyt keskityn yrittäjänä tuoreeseen kauppaani.
 
Ovatko valokuvamallisi niin sanotusti omasta takaa eli ovatko kuvissa esiintyvät lapset omiasi? Mitä he pitävät valokuvamallina olosta?
Kyllä, omasta takaa ovat: kolme alle kouluikäistä. Yleensä lapset pitävät kuvattana olosta, mutta nuorimmaisten kanssa saa olla vikkelä. Haastavinta on yrittää saada kaikki kolme samaan kuvaan ja suht edustavin ilmein. Lapset eskarilaisesta pienimmäistä 1-vuotiasta myöten ilahtuvat äidin ompeluksista, tänään viimeksi pienin pipomalli ei suostunut luopumaan uudesta pipostaan kahteen tuntiin.
 
Mitkä tuotteistasi ovat suosituimpia?
Paidat, pipot, heijastimet ja sienijakkarat. Vuodenaika vaikuttaa selvästi.
 
Pidät selvästi maatuskoista - miksi?
Tätä kysyy moni! Tein maatuskoita monessa muodossa viime vuoden loppupuoliskon. Maatuskat ovat värikkäitä ja sympaattisia. Ne symboloivat äitiyttä ja jatkuvuutta, ja kolahtivat omassa elämäntilanteessani. Nyt työpöydällä on tilaa muullekin, vaikka maatuskatkin varmasti valikoimissa pysyvät.


Mitä vielä haluaisit oppia tekemään?
Kehräämään! Meille tulee lampaita ensi kesänä ja talon vintiltä pilkottaa rukki, toivottavasti se on toimiva.

 

Ilmoituksia katsottu tänään: 564