Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Fb2
Arvonta joulukuussa ostoksia tehneiden kesken! Tervetuloa!
Taika
 
 
Banneri_taitomaa
Small_retromaa_botton
Myyjäesittely
Article
 
 
novamelina
28.03.2011
Haastattelu

Kerro itsestäsi!

Olen koko ikäni tehnyt kaikkea käsilläni, piirtänyt, askarrellut, ommellut, neulonut. Pukuompelijan koulutuksen saatuani taisin saada kaikesta ompelusta tarpeekseni ja jätinkin sen tyystin useaksi vuodeksi. Oikeastaan vasta viimeisen vuoden aikana olen alkanut taas innostua ompelusta ja aivan viime aikoina olen löytänyt suorastaan intohimon ompeluun uudestaan – ehkä nyt jopa enemmän kuin koskaan. Askartelu ja kaikenlainen näpertely on aina ollut enemmän tai vähemmän mukana arjessa, ja nyt lasten kanssa kotona ollessa sitä tehdään meillä paljon. Kaikenlainen luova toiminta tasapainottaa ja keventää arkea, joka on tällä hetkellä niin intensiivistä ja monesti rankkaa pienten lasten kanssa.

Olet koulutukseltasi pukuompelija ja teet ammattimaista jälkeä. Tekisikö joskus mielesi unohtaa koulutuksen opit ja tehdä joitain asioita toisin kuin on opetettu? Tai teetkö niin, ja jos, niin missä asioissa?

Valmistumisestani on jo melkoisen pitkä aika ja koska olin niin kauan ompelematta, olen varmasti unohtanut aika paljonkin. Näen asian enemmänkin niin, että minulla on hyvät perustaidot ja vahva kokemusperusta siihen, mitä teen, mutta kehitän itseäni tässä samalla ja sitä mukaa tietysti myös vaadin itseltäni koko ajan enemmän.
 
Mikä ompelemisessa viehättää?

On ihanaa huomata oma kehitys työn jäljessä ja haastavuustasossa. Iso viehätys on myös siinä, että tekemisen tulos on niin konkreettinen. Pystyt itse suunnittelemaan, mitä haluat tehdä värejä ja mallia myöten, ja sitten hetken uurastuksen jälkeen vielä näet sen luonnossa. Onhan se tosi hauskaa. Ja mahdollisuudet luoda ovat lähes rajattomat. Rakastan kauniita kankaita ja olen melkoinen kangashamsteri. Kankaiden ja eri materiaalien hankkiminen on vähintään yhtä mieluista kuin itse ompeleminen. Löydän hillittömän riemun siitä, kun teen jonkun upean kangas- tai nappi- tai muun sellaisen löydön, enkä malta odottaa, että pääsen käyttämään niitä.

Onko ompelemisessa jokin vaihe, josta et pidä?

No juu... Koska en omista tällä hetkellä saumuria, on reunojen huolittelu tylsää hommaa. Myöskään napinläpien teosta en nauti, mutta niiden kauniiden nappien vuoksi kyllä kestän sen:)

Pidät selvästi väreistä. Mistä erityisesti?

Tykkään tosi paljon eri värien yhdistelmistä. Käytän värejä rohkeasti enkä pelkää laittaa samaan työhön vähän rajumpiakin yhdistelmiä. Tällä hetkellä olen aika mieltynyt niin sanottuihin karkkiväreihin, mutta myös tutut perusvärit vetoavat aina. Yhtä lempiväriä en osaa valita. Olen viime aikoina yhä enemmän viehättynyt myös valkoisesta. Suunnittelen monesti tekeväni valkoisia ompeluksia, mutta melkein aina värikäs kangasvarastoni kiljuu päästä mukaan :)

Mitä ompeluksia teet mieluiten?

Ehkäpä tytölleni vaatteita. Mutta kaikki työt on kivoja sitten, kun inspiraatio syttyy jotain tiettyä ideaa kohti.

Teetkö muita käsitöitä kuin ompelet?


Neulon jonkin verran, mutta lähinnä vain villasukkia. Luulen, että osaisin neuloa muutakin, mutta olen mahdottoman laiska opettelemaan. Sitten kun käsiä pakottaa, alan taas ommella, koska siihen on niin helppo ryhtyä. Olen myös ennen piirtänyt tosi paljon, jonkin verran myös sarjakuvia, mutta se on jäänyt harmittavasti taka-alalle. Odotan aina, että jostain tipahtaisi kunnon paperia ja mustetta eteeni. Olen myös painanut kankaalle piirtämiäni kuvia ja sitä teen varmaan vielä tulevaisuudessakin.

Mitä vielä haluaisit oppia tekemään?


Virkkaamaan ja työstämään puuta. Niistä olen haaveillut jo pitkän aikaa. Mulla on virkkaamista varten kirjojakin hyllyssä, mutta en ole tähän mennessä niihin juuri koskenut. Jonain päivänä sen vielä teen!

 

Ilmoituksia katsottu tänään: 885