Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Fb2
Arvonta joulukuussa ostoksia tehneiden kesken! Tervetuloa!
Taika
 
 
Banneri_taitomaa
Small_retromaa_botton
Myyjäesittely
Article
 
 
Handmade by Marianna
25.04.2011
Haastattelu

1) Kerro itsestäsi!
Olen opiskellut koko ikäni sitä sun toista, ja minulla on kaksi tutkintoa eri aloilta. Olen aina pitänyt askartelusta, käsitöiden tekemisestä ja piirtämisestä, vaikka en ole hakeutunut juuri tämän aihepiirin pariin töihin. Nyt vasta olen ymmärtänyt sen, kuinka tärkeää käsitöiden tekeminen on minulle, ja parhaillaan työskentelenkin askarteluliikkeessä. Käsitöiden tekeminen on sitä minua itseäni, tykkään keskittyä näpertelemään pieniä yksityiskohtiakin moneksi tunniksi.

Aluksi tein käsitöitä lahjoiksi ystävilleni ja perheelleni, sitten löysin Taitomaan ja päätin yrittää myydä tekeleitäni täällä. Noin vuosi sitten kävin huovutuskurssin ja rakastuin siihen totaalisesti! Villan kanssa työskentely on aivan ihanaa! Olen tehnyt ystävieni lapsille pieniä tossukoita ja mollamaijoja, ystävilleni ja perheelleni patalappuja, patakintaita, hattuja, korviksia, kaulakoruja, rannerenkaita ynnä muuta. Kaikkia osaamisalojen töitä en ole valitettavasti kerennyt vielä laittaa tänne Taitomaahan. Teen myös mielelläni koruja joko valmiista irtohelmistä tai Fimo soft -muovausmassasta. Viimeinen hullaantumiseni on kukkaroiden/pussukoiden ja laukkujen teko! :). Käsitöiden tekemisessä tunnit hujahtavat yllättävän nopeasti, ja välillä huomaan tekeväni vielä puolen yön aikoihin uusia pussukoita.


2) Mistä käsityöharrastuksesi on saanut alkunsa?
Olen aina pitänyt käsitöiden tekemisestä, mutta kunnon innostuksen koin huovutuskurssin jälkeen. Ihastuin valtavasti huovuttamiseen, ja rupesin harrastamaan sitä vapaa-ajallani kotona. Nykyään saan päivittäin työssäni askarteluliikkeessä uusia ideoita ja en malta odottaa, että pääsen toteuttamaan niitä vapaa-ajallani. Minulla on koko ajan monta projektia menossa, käsitöitä, tavaroitten tuunausta ja niin edelleen.

3) Olet medianomi graafisen suunnittelun alalta. Näkyykö koulutuksesi töissäsi, esimerkiksi kuosien valinnassa?
Koulutuksestani graafisen suunnittelun alalta on ollut mielestäni paljonkin hyötyä käsitöiden teossa. Visuaalinen silmäni on parantunut aika lailla opiskelujeni myötä. Pidän tarkasta työstä, jossa voin näpertää kaikenlaisia yksityiskohtia. Mielestäni jokaisessa työssä täytyisi yrittää löytää jotain uutta ja niissä pitäisi olla joku pieni "jippo", esimerkiksi koristeena vaikka rusetti jne. Kuosien valinnassa yritän löytää jotain erikoisempia kankaita, joita ei ihan joka paikasta löydy. 

4) Mitä teet mieluiten?
Teen mitä tahansa käsitöitä mielelläni, mutta tällä hetkellä olen innoissani kukkaroiden ja laukkujen tekemisestä. Myös huovuttaminen on edelleen lähellä sydäntä. Siihen täytyy vain varata paljon aikaa, jota ei aina työni ohella meinaa löytyä. Haaveeni on joku päivä perustaa vielä oma yritys käsitöiden ja/tai käsityötarvikkeiden parissa.

5) Mitä tuotteistasi menee eniten kaupaksi?
Eniten on mennyt varmaankin kukkaroita ja korvakoruja. Myös vauvojen tossukoita olen tehnyt aika lailla ihmisten pyynnöstä.

6) Mistä hankit tarvikkeita tuotteisiisi?
Ihania kankaita löydän monesti täältä Taitomaasta. Niitä ei ihan jokapaikasta saa. Ostan myös kankaita Sinellistä ja Eurokankaasta. Koruihin, huovutukseen ja muuhun askarteluun löydän paljon tarvikkeita Hobby Pointista ja  Sinellistä. Myös Villihelmessä on aivan ihastuttavia koruosia! Joskus kirpputoreilta saattaa tehdä hyviä löytöjä, joista voi tehdä sitten uutta. Olen käyttänyt myös omia vanhoja vaatteitani silloin tällöin käsitöiden tekoon.

7) Mitä haluaisit vielä oppia tekemään?

Olen pitkään haaveillut siitä, että pääsisin hopeasavikurssille, omien korujen suunnitteleminen kiinnostaisi kovasti.

 

Ilmoituksia katsottu tänään: 568