Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Fb2
Arvonta joulukuussa ostoksia tehneiden kesken! Tervetuloa!
Taika
 
 
Banneri_taitomaa
Small_retromaa_botton
Myyjäesittely
Article
 
 
majavanpaja
16.05.2011
Haastattelu

Mitä käyttäjänimi Majavan pajan taakse kätkeytyy?
Majavan paja on syntynyt halusta luoda hauskoja ja laadukkaita puukäsityötuotteita. Tuotannossamme perinteinen puunkäsittelytaito yhdistyy iloiseen muotokieleen ja oivaltaviin ratkaisuihin. Majava on pajan maskotti ja kunnioitettu työnjohtajamme:-). Majavan pajalla työskentelevät puuseppä Tomi ja kuvanveistäjä Tiina. Tomi on valmistunut kahdesta eri koulusta puuartesaaniksi, ja Tiina on opiskellut kolmessa eri taidekoulussa, ja valmistui Kuvataideakatemiasta kuvanveistäjäksi. Majavan ei ole tarvinnut käydä kouluja, koska se on luonnonlahjakkuus jo syntyessään:-)

Mitä tuotteita valmistatte ja miksi juuri niitä?

Majavan pajalla valmistetaan puisia käyttö- ja taide-esineitä. Valikoimiimme kuuluu muun muassa huonekaluja, pienesineitä (kuten valaisimia ja leikkuulautoja), puuveistoksia ja koruja. Tuotemallistomme kasvaa jatkuvasti. Majava tuntee puun arvon ja käsittelee sitä kunnioittaen. Puu on ekologista, kestävää ja kaunista. Majavan pajalla halutaan valmistaa luonnonmukaisia, laadukkaita ja omaperäisiä puutuotteita.

Mistä hankitte materiaalit tuotteisiinne?
Materiaalia hankimme erikoispuutavaraliikkeistä sekä maa- ja metsätalousyrittäjiltä. Viimeksi pajalle ostettiin visakoivun oksaa pajutilalta. Myös netistä etsimällä löytyy materiaalia tarpeisiimme. Kerran saimme myös naapuriltamme majavan jyrsimiä oksia, jotka oli löydetty Saimaalta. Niitä emme kuitenkaan raaskineet käyttää materiaalina, vaan taideteos päätyi pajan seinälle.

Entä mistä saatte hauskat ideanne?

Ideat syntyvät usein omasta tarpeesta ja tarkkailemalla ympäristöä. Majavan pajalla halutaan luoda omaperäisiä tuotteita, joten annamme mielikuvituksellemme sijaa. Idea voi löytyä vaikkapa tarkkailemalla kissojemme touhuja. Idea Sisu-penkin tassunjälkiin saatiin siitä, kun kissamme käveli märillä tassuilla kuivalla puulla ja tassunjäljet jäivät koristamaan hetkeksi puunpintaa. Halusimme ikuistaa jäljet Sisu-penkkiin, joka on myös nimetty yhden kissamme mukaan.

Mikä on suosituin tuotteenne?

Useimmat tuotteemme ovat saaneet positiivista palautetta ja eniten ihastusta ovat herättäneet Valolato, Kuutio sekä Pizzapupu. Myös huonekaluille on ollut kysyntää.


Millaisia valmistus-/tuotantoperiaatteita teillä on?Kaikki tuotteet tehdään pieninä sarjoina tai yksilöityinä kappaleina. Asiakkaalla on mahdollisuus vaikuttaa tuotteen lopulliseen ulkonäköön valitsemalla käytettävät puulajit tai esimerkiksi petsisävy. Teemme myös harkitusti tilaustöitä, jos se sopii tuotantotapoihimme. Suosimme kotimaisia ja eurooppalaisia puulajeja sekä ympäristöystävällisiä pintakäsittelyaineita. Haluamme tehdä kestäviä ja ekologisia tuotteita. Pienissä määrin käytämme myös eksoottisia puulajeja viilutuotteina, mutta pyrkimyksenä on suosia lähituotantoa. Majavan paja toimii ekosähköllä.

Onko teille tulossa uusia tuotteita ja jos on, paljastatteko, mitä?
Tällä hetkellä on suunnitteilla muun muassa ruokailuryhmä, tv-taso, penkki ja senkki. Visakoivusta valmistuu myös pian lisää koruja Oksa-korusarjaan. Majavan pajalla ideoidaan jatkuvasti uusia tuotteita, joten kotisivujamme kannattaa seurata (www.majavanpaja.fi). Tuotoksiamme on myös nähtävissä syksyllä Helsingissä  Pasilan kirjaston näyttelytilassa 19.9–16.10.2011.

 

Ilmoituksia katsottu tänään: 568