Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Fb2
Kaikkea kesään, kotiin ja lahjaksi! Tervetuloa ostoksille!
Taika
 
 
Banneri_taitomaa
Small_retromaa_botton
Myyjäesittely
Article
 
 
Retroke
26.06.2011
Haastattelu

Kerro itsestäsi!
Olen 32-vuotias Helsingissä asusteleva medianomi. Käsityöalan koulutusta minulla ei ole,  olen opetellut eri tekniikoita ihan itsekseni – välillä tietysti kantapään kautta. Pidän kierrätysideologiasta ja kierränkin mielelläni kirppareilla ja kierrätyskeskuksissa etsimässä materiaaleja ja uusia ideoita.

Mistä saat ideat tuotteisiisi? Esimerkiksi virkattuihin rintakoruihisi ja yleensä koruihin, joissa käytät vanhoja kuvia hyväksesi?
Virkattujen rintakorujen ajatus lähti renkuloista, jotka löysin kirpputorilta. Renkulat ostaessani minulla ei ollut hajuakaan mitä niistä tekisin ja ne odottivatkin askartelutavaroideni joukossa puolisen vuotta. Olin pitkään halunnut tehdä rintanappeja vanhojen naistenlehtien kuvista, mutta minulla ei ollut rintanappikonetta. Pohdinnan jälkeen keksin, kuinka virkkaan renkulan ympärille pitsin, lakkaan haluamani kuvat pullonkorkin päälle ja liitän osat toisiinsa ja peitän takapuolen pehmeällä huovalla saaden aikaan kestävän rintakorun ilman erillistä konetta.


Ideoita syntyy paljon omassa päässä, mutta paremmiksi ne yleensä jalostuvat vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Toisinaan ystäväni, jotka eivät itse askartele, kertovat saamansa idean ja minä toteutan sen –ja siskoni kanssa jaamme saamamme ideat. Toivon tulevaisuudessa perustavani osuuskunnan samanhenkisten ihmisten kera ja saavani oikean askarteluyhteisön.

Mitkä tuotteistasi ovat suosituimpia?
Virkatut rintakorut ovat todennäköisesti suosituimpia tuotteita halvan hintansa vuoksi. Myös Omituisten otusten kerho eli huovutetut rintakorut menevät kivasti.

Mitä teet mieluiten?
Tekemisen mieluisuus vaihtelee. Välillä on kivaa virkata, välillä etsiskellä mukavia kuvia lehtiarkistoista ja välillä pujotella helmiä nauhaan. Pidän huovuttamisen ja virkkaamisen meditatiivisuudesta, kun tekemisen liike pääsee rytmiin, rauhoittuu mieli pohtimaan. Käytän myös mielelläni kirkkaita värejä, sillä pelkästään niiden katseleminen piristää mieltä.

Mistä hankit materiaalit tuotteisiisi?
Hankin pääsääntöisesti napit, nauhat, huovat ja kankaat kirpputoreilta, netcycleristä vaihtamalla johonkin itselle tarpeettomaan tai huuto.netistä. Korunosia ja helmiä ostan niin askartelukaupoista kuin koti- ja ulkomaisista verkkokaupoista.

Tuotekirjosi on monipuolinen. Innostutko helposti uudesta?
Innostun todella helposti uudesta, ja teen yleensä uutta tuotetta heti ison kasan, sillä en osaa tehdä vain yhtä kerrallaan. Huovutettujen rintakorujen tekeminen on aina mukavaa ja yllättävää, sillä koskaan ei voi tietää millaisina ne haluavat kunakin päivänä syntyä maailmaan.

Mitä aiot opetella seuraavaksi?
Tällä hetkellä olen palannut virkkaamisen pariin ja opetellut tekemään isoäidin neliöitä, joista tulee todennäköisesti syntymään kasseja ja tyynynpäällisiä.

Onko sinulle tulossa aivan uusia tuotteita tai tuoteryhmiä myyntiin?
Kesän aikana on tarkoitus tehdä 60-luvun lehtikuvilla päällystettyjä tarjottimia ja lisää retrokankaisia tossuja.

Anna vinkki kesän juhliin lahjoja miettiville. Mitä rippilapselle, kastettavalle, hääparille, vuosijuhliaan viettävälle?

Rippilapselle ostaisin huovutetun rintakorun, joka sopii hänen persoonaansa. Kastettavalle suosittelisin retrokankaasta valmistettua pupujussia, hääparille voisi sopia parhaiten samanlaiset retrokankaiset tossut ja vuosijuhliaan viettävälle veisin esimerkiksi omasta lapsuudesta muistuttavan Pupu Tupuna -kaulakorun.

 

Ilmoituksia katsottu tänään: 1939