Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Fb2
Kepeää ja kaunista kesää! Tervetuloa ostoksille!
Taika
 
 
Banneri_taitomaa
Small_retromaa_botton
Myyjäesittely
Article
 
Joulukuusi-korvikset
 
Joulupallo-kaulakoru
 
Lilaraita-kaulakoru
 
Salmiakki-korvikset
 
Lilaraita-korvikset
 
"Mariannea"-korvikset
 
Suomi-korvikset
 
Kesäkorkkarit
 
Kesäkorkkarit
 
Kesäkorkkarit
 
 
EdIt-korut
07.01.2012
Haastattelu

Kerro itsestäsi!
Olen 35-vuotias, tällä hetkellä virallisesti YAMK-opiskelija, opintovapaalla ja hoidan 2-vuotiasta Hilla-tytärtäni kotona. Koulutukseltani olen pukuompelija ja kirjastonhoitaja ja julkaisualaakin olen opiskellut eli luultavasti olen ikuinen opiskelija. Reilun kahden vuoden irtiotto työelämästä on kuitenkin vapauttanut aikaa myös luovuudelle ainakin ajatusten tasolla ja puolitoista vuotta sitten tein ensimmäiset koruni videonauhasta. Ihastunut palaute ensimmäisistä lahjaksi tehdyistä koruista kannusti jatkamaan, ja huomasin myös materiaalin olevan hyvin inspiroivaa.


Mistä sait idean videonauhakoruihin?
dea videonauhakoruihin sai alkunsa työelämässä, sillä kirjastossa videot ovat poistuva tallennemuoto. Rikkinäisiä, huonokuntoisia ja vähän lainattuja videoita poistaessani kauhistelin niistä syntyvän jätteen määrää ja laatua. Aloin jo tuolloin miettiä, mitä videonauhasta voisi tehdä. Olin kuullut ja nähnyt kangaspuilla kudottavan videonauhaa sisältävää kangasta ja Linnan juhlissa vuonna 2009 oli kokonainen juhlapuku tehty videonauhasta. Kangaspuita minulla ei ollut ja iltapukukin tuntui hivenen haastavalta aloitusprojektilta, joten kokeilin mitä saisin aikaan neulomalla ja virkkaamalla.


Millainen käsityömateriaali videonauha on?
Leveän videonauhan virkkaaminen onnistui jollain lailla, mutta jälki oli koruihin hieman muhkeaa ja työstäminen tahmeaa. Neuloessa puikko meni helposti nauhasta läpi, jolloin muuten sitkeä ja venyvä materiaali katkesi. Googlaamalla löysin sivun, jossa oli tehty kukkia venyttämällä videonauhaa, jolloin siitä tulee lankamaisempaa ja jäykempää. Kokeilin tätä kikkaa ja venytetty videonauha oli helpompaa työstää ja pidin muodostuvasta pinnasta enemmän. Kyllähän videonauha venytettynäkin on tahmeampaa kuin lanka, joten voimaa joutuu käyttämään enemmän. Yhden vanhan mummolta perityn virkkuukoukun olen jo virkannut poikki :)


Videonauhasta saa mielestäni mielenkiintoista pintaa aikaiseksi ja mukaan voi yhdistellä esim. ohuita efektilankoja. Koska videonauha käyttäytyy eri tavalla kuin lanka, käsityölehtien mallit harvoin käyvät sellaisenaan ohjeiksi. Paljon tulee tehtyä kokeiluja, joista sitten loppujen lopuksi saattaa syntyä jotain ihan muuta kuin mitä piti. Suurin osa malleista on ihan omasta päästä, mutta inspiraatiota haen ja saan käsityölehdistä, muotikauppojen asustekoruista sekä tietysti helmistä ja muista korunosista, joita koruissani käytän.


Mistä saat videonauhaa vai onko sinulla sitä riittävästi omasta takaa?
Yhdestä videoelokuvasta saa aika monta korua, joten materiaali on riittoisaa. Pääasiassa olen työstänyt alkuperäistallenteita, mutta hiljattain jouduin turvautumaan nauhoitettavaan nauhaan, joka oli mielestäni paljon huonolaatuisempaa. Monet tarjoavat videokokoelmiaan minulle, mutta valitettavasti minulla ei ole tiloja, joissa suuria nauhamääriä säilyttäisin. Lähiaikoina täytynee käväistä kirjastossa kyselemässä poistovideoita, joista hyödynnän myös ehjät kovat muovikotelot esim. ompelutarvikkeiden tai valmiiden korujen säilytykseen sekä kelan, jolla videonauha on. Kelalle voi esim. laittaa korun kauniisti esille tai se voi toimia korun pohjana lahjapaketissa.


Mitkä videonauhatyöt ovat suosituimpia?
Suosituimpia korujani ovat olleet rannekorut sekä korukellot, joita myös teen mieluiten. Korvakorujen kohdalla tuntuu, että moni arastelee isojen korvakorujen käyttöä. Olen kyllä yrittänyt tehdä myös pienempiä korviksia. Painaviahan suuretkaan videonauhakorut eivät ole, vaikka näyttävät siltä. Moni hämmästyykin korujen keveyttä ottaessaan ne käteen.


Mitä muita käsitöitä teet?
Olen virkannut videonauhasta yhdessä kuteen kanssa myös pieniä koreja ja pääosin muovipulloista tehdyn flip flop -langan kera käsilaukun. Olen koettanut myös ommella videonauhasuikaleita yhteen ja katsonut minkälaista pintaa siten saa aikaan. Kierrätysajatuksen toteutuminen tuotteessa on yksi suuri motivaattori. Ompelemista harrastan myös ja eniten tulee ommeltua kodintekstiilejä, erilaisia tuotteita lahjaksi ja viimeaikoina olen tehnyt myös hiukan tilausompelua. Kaikenlaisia käsitöitä olisi kiva tehdä, ja ideoita on useimmiten enemmän kuin aikaa ja mahdollisuuksia toteuttaa ne. Eräänlaista käsityötä on myös visuaalinen suunnittelu, jota myös mielelläni teen.


Mitä haluaisit oppia seuraavaksi?
Haluaisin joskus kokeilla videonauhan kutomista kangaspuilla, ja reilu vuosi sitten lahjaksi saadut huovutustarvikkeet odottavat edelleen haltuunottoa. Monet tekniikat ja materiaalit jäävät kokeiluiksi, mutta videonauhan "editoimiseen" olen ihan hurahtanut :)

 

Ilmoituksia katsottu tänään: 980