Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Fb2
Kepeää ja kaunista kesää! Tervetuloa ostoksille!
Taika
 
 
Banneri_taitomaa
Small_retromaa_botton
Myyjäesittely
Article
 
 
Iiamaia
07.02.2012
Haastattelu

Kerro itsestäsi!
Olen 30++ käsityöharrastelija, joka on innostunut kaikenlaisesta käsillätekemisestä, risainaamisesta, tuunailusta (ja tuumailusta!). Tavaroiden uusiokäyttö ja kierrätys on lähellä sydäntäni ja siitä johtuen tavaroita jemmautuu myös nurkkiin ideoita odottamaan.

Teet pussukoita, heijastimia, koruja, hedelmäpusseja. Onko jokin näistä tuoteryhmistä sinulle mieluisin?

Ompeleminen on pitkäaikaisin harrastukseni ja ihanakuosiset kankaat heikkouteni, mutta virkkaaminen on mainiota matkapuuhastelua ja Hilpe-korujen ideoiminen mukavaa yhteistä puuhaa lasten kanssa. Eli tuotteita syntyy fiilispohjalta!

Kierrätysmateriaaleista tekemilläsi koruilla on hauska nimi, Hilpe-korut. Mistä nimi on peräisin?
Käytämme perhepiirissä kaikenlaisista pienistä tavaroista yleisnimikettä "hilppeet" ja kun vielä nuo HILPEät korut vielä saavat hyvälle tuulelle, olon HILPEäksi, niin siinähän se tuotenimi sitten oli!

Mistä käsityötaitosi ovat peräisin?
Virkkaamisen opettelin kolmenkympin kieppeillä kädestä pitäen mummini opissa, kun ajattelin, että sellaiset kädentaidot kuin hänellä on, eivät saa jäädä unholaan. Ompelutaidoistani saan kiittää äitiäni, joka kärsivällisesti kesti teini-ikäisen temperamentin myös siinä vaiheessa kun saumat menivät purkuun. Idearikkautta on varmasti periytynyt myös isältäni, joka tuunasi esineitä jo paljon ennen kuin siitä tuli trendikästä!

Mistä saat ideasi?
Kaikkien ideoiden alkuperä ei ole selvillä edes minulle itselleni, mutta virikkeitä saan lastenkirjojen värikkäästä maailmasta, blogeista, lehdistä, mutta myös ihan eteen tulevista käytännöntarpeista. Myös yksittäinen jollain tavalla mielenkiintoinen tavara tai esine saa usein tuumailemaan, että mitähän tästä saisi.... Tästä syystä kaapit pursuvat välillä mitä ihmeellisimpiä hilpeaarteita. Minusta on hauskaa, kun tuotteella on joku tarina, joko ihan oikea (kierrätysmateriaalit) tai sitten mielikuvituksellinen ja erityisesti kierrätysmateriaaleista tehdyistä tuotteista on mukava kertoa se tarina eteenpäin.

Mistä hankit tarvikkeesi?

Kirpputorit ovat todellisia aarreaittoja, koskaan ei tiedä mitä löytää. Sellaisia tarvikkeita, joita ei kirpputorilta löydä, ostan usein netistä; Taitomaasta, kangas- ja askartelunettikaupoista. Näistä löytyy materiaaleja ja tarvikkeita, joita ei useinkaan muualta löydä.

Olet perheenäiti - mistä löydät aikaa käsitöille?

Usein minulla on pikkuapureita eli yhdessä lasten kanssa touhuillaan ja lasten nukkumaanmenon jälkeen on sitten omaakin aikaa.

Onko 6-vuotias tyttäresikin innostunut käsillä tekemisestä?

Äidin innostus on tarttunut tyttäreenkin ja usein teemme omia käsityöjuttumme yhdessä saman pöydän ääressä. Hamahelmet ja korujen tekeminen ovat tämän hetken suosituin juttu - meille molemmille!

Minkä käsityötaidon haluaisit oppia seuraavaksi?
Ihailen suuresti taidokkaita lusikka- ja muita kierrätyskoruja, joten metallin työstäminen voisi olla seuraava haaste.

 

Ilmoituksia katsottu tänään: 103