Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely
Fb2
Arvonta joulukuussa ostoksia tehneiden kesken! Tervetuloa!
Taika
 
 
Banneri_taitomaa
Small_retromaa_botton
Myyjäesittely
Article
 
 
icebubble design
10.07.2012
Haastattelu

Kerro itsestäsi! Oletko ammattilainen käsitöiden tekemisessä vai onko se harrastuksesi?
Olen käynyt läpi sekalaisen setin viestinnän ja kaupallisen alan opintoja, ja nyt asun seitsemättä vuotta Brysselissä ja työskentelen freelancerina graafisen suunnittelun ja taiton parissa. Olen askarrelut ja tehnyt käsitöitä pienestä pitäen, ja toistaiseksi teen niitä edelleen lähinnä harrastuksen vuoksi, vaikka käytänkin niihin paljon aikaa. Tavoitteeni olisi, että voisin joskus tulevaisuudessa tehdä enemmän käsitöitä ja istua vähemmän tietokoneen ääressä.

Teet monenlaisia käsitöitä. Onko jokin tekniikka mieluisin, tai mitä/millaisia tuotteita teet (tällä hetkellä) mieluiten?
Tykkään tehdä vähän kaikkea; virkkaan, neulon, ompelen, huovutan, paperiaskartelen, nikkaroin ja tietenkin teen koruja monista eri materiaaleista monilla eri tekniikoilla. Kierrätys on jo pitkään ollut hallitseva teema, eli yritän aina kun mahdollista käyttää kierrätettyjä materiaaleja. Tässä vähän aikaa sitten löysin taas polymeerimassat, ja olen innostunut siitä, kuinka kätevästi niistä voi muotoilla erilaisia helmiä, kuten vaikka minimarjoja ja -vihanneksia. Nyt olen myös keksinyt yhdistää polymeerimassahelmiin découpage-tekniikan. Olen tehnyt joitakin koruja sukuni vanhoista perhevalokuvista, ja moni on jo kysellyt tekisinkö koruja tilaustyönä heidän omista valokuvistaan.

Mistä saat ideat kekseliäisiin tuotteisiisi?
Ideoita pulppuaa jostakin jatkuvasti liikaakin, enkä harmikseni ehdi ikinä toteuttaa niitä kaikkia. En käytä ohjeita (paitsi tietenkin joitakin uusia tekniikoita opetellessa) tai malleja, vaan ideat muokkautuvat ensin päässäni, sitten piirtämällä ja lopulta kokeilemalla. Usein idean toteuttamiseksi yhdistän erilaisia tekniikoita uusilla tavoilla. Joskus herään keskellä yötä ahaa-elämykseen ja huomaan, että jokin uusi idea on kypsynyt ja valmistunut nukkuessani. Esimerkiksi muovipullohöyhenieni idea syntyi tällä tavalla.

Käytät kierrätysmateriaaleja. Inspiroivatko materiaalit sinua vai saatko ensin idean ja hankit sitten materiaalin?
Arkipäivän tilanteet ja tarpeet, historia ja vanhat ajat, joku hauska juttu jonka olen nähnyt tai kuullut tai omat sekavat päiväunelmointini toimivat usein alkusysäyksenä luomuksilleni. Mutta ennen kaikkea materiaalit inspiroivat. Kun kuljen kirppiksillä, kuvittelen mielessäni mitä näkemistäni jutuista saisi aikaan. Olen myös krooninen materiaalien keräilijä; minulla on kaapit ja laatikot täynnä kaikenlaista lupaavaa käsitöiden raaka-ainetta (jonka lupaavuutta ihan kaikki eivät tosin ymmärrä ;), ja aina silloin tällöin keksin niille käyttöä, joskus pitkänkin ajan päästä niiden hankkimisesta.

Miten tuotteidesi hauskat nimet syntyvät?

Tuotteiden nimet syntyvät vähän niinkuin tuotteetkin – vapaasti assosioiden ja fiiliksen mukaan, suomeksi, englanniksi tai ranskaksi. En ota stressiä nimistä tai yritä saada niitä mahtumaan tiettyyn teemaan, vaan haluan välittää mahdollisimman hyvin tuotteen tunnelmaa ja jos vaan mahdollista, keksiä jonkun ovelan sanaleikin.

Mitä haluaisit oppia seuraavaksi?

Haluaisin oppia keskittymään pidempään yhteen projektiin. Olen kärsimätön kokeilemaan uutta, ja uudet ideat kehittyvät kuin itsestään. Joskus olisi ehkä hyvä pysähtyä ja keskittyä yhteen asiaan, määritellä selkeämmin mikä on se “minun juttuni”, eikä pomppia niin nopeasti ideasta toiseen.

 

Ilmoituksia katsottu tänään: 904