Taitomaa.fi :: Myyjäesittely Archive
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely Archive
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely Archive
Fb2
Kepeää ja kaunista kesää! Tervetuloa ostoksille!
Taika
 
 
Banneri_taitomaa
Small_retromaa_botton
Myyjäesittelyt
Article 
07.04.2015   
Taitomaassa on valtavasti valikoimaa ja vaihtoehtoja, on käyttötavaraa ja -tekstiilejä, ihania houkutuksia, piristystä asuun ja kotiin, lahjaideoita ja tarvikkeita taitaville käsille uusien tuotteiden toteutukseen.

Myös blogi-osio uudistuu ja sielläkin aloitusaiheena on Äidit, mummot & muistot - perityt tavat, taidot & tavarat. Aloitin aiheen kirjoittelemalla muistoja omasta mummostani, jonka ansiosta käsityöt ja vanhat tavarat ovat elämässäni keskeisessä asemassa.

Kannustan kaikkia Taitomaan ja Retromaan käyttäjiä kirjoittamaan blogiin oman viestinsä aiheesta joko kommenttina aloitukseen tai avaamalla oman blogin sivulle. Toivon kanssakirjoittajia mukaan runsain joukoin! Vanhat blogikirjoitukset ovat tallessa, ne on vain deaktivoitu, joten jos kaipailet vanhoja kirjoituksiasi takaisin, laitathan viestiä taitomaa(@)gmail.com. Myös vinkkejä seuraavasta aiheesta otetaan vastaan! Toivottavasti saadaan näin blogiosiokin eläväksi ja kiinnostavaksi! Lue haastattelu
Article 
12.02.2015   
Heips!

Kevät tuoksuu jo ulkona ja kaikenlaiset uudet ideat pyörivät mielessä. Olen tässä alkuvuonna sukeltanut täysillä Taitomaan ja Retromaan pyörittämisen saloihin ja tehnyt joitain pieniä muutoksia / uudistuksia.

Taitomaan ja Retromaan fb-sivuille pääset nyt suoraan palvelujen etusivuilla olevista linkeistä, joissa kehoitetaan kertomaan palveluista myös kavereille :). Pinterestiin on nyt helppo lisätä kuvia Taitomaan ja Retromaan ihanista tuotteista, koska kaikkien tuotteitten vasempaan yläkulmaan tulee Pin it -painike automaattisesti, kun kuvan päälle menee hiirellä. Pinterest on mainio kanava esitellä muille, mikä itselle on tärkeää, mikä silmää miellyttää ja mistä haaveilee ja löytää taas uusia ideoita ja haaveilun kohteita.

Facebookissa on ystävänpäivän kunniaksi lehtiarvonnat käynnissä, niihin linkit tässä: Taitomaan arvonta ja Retromaan arvonta. Taitomaan puolella arvotaan TAITO-lehden vuosikerta ja Retromaan puolella Golden Vintage -lehden vuosikerta.

Nyt alkuvuonna olen käynyt kaikki myyjinä toimivat läpi ja poistanut sellaiset, jotka eivät mukanamme halunneet jatkaa. Näin esim. katsotuimpien tuotteiden valikoima on muuttunut hieman ja myynnissä olevien tuotteiden määrä luonnollisesti pienentynyt. Mutta ilokseni myös uusia myyjiä on tullut mukaan, toivotan heidät lämpimästi tervetulleiksi! Olen saanut teiltä kannustavia viestejä sekä palautetta, kiitos niistä ja ratkonut joitain ongelmiakin jo, mikä aina antaa uskoa jatkoon.

Retromaassa on tällä hetkellä käynnissä kampanja uusille myyjille. Kampanjan aikana eli 6.2. - 15.3.2015 ajalla myyjiksi rekisteröityneet JA tuotteita myyntiin laittaneet saavat pitää retropuotia vuoden 2015 vuosimaksutta.

Siinäpä helmikuun uutisia! Laitathan viestiä, jos jokin mietityttää, toki kuulumisiakin on kiva kuulla :)

Yst.
Anu - taitomaa(at)gmail.com Lue haastattelu
Article 
12.01.2015   
Kylläpä vuoden ensimmäiset päivät ovat menneet nopeasti. On ollut kaikenlaista uutta ja kivaa opeteltavaa! Täällä kirjoittelee vuoden alusta Taitomaan ja Retromaan hallintaansa ottanut uusi päätoimittaja ja ylläpitäjä Anu Järvi-Uutela.
Olen innoissani ja tällä hetkellä haluaisin tehdä enemmän, kuin mitä vielä osaan ja pystyn Taitomaan ja Retromaan suhteen. No, pikkuhiljaa opin ja saan selviteltyä asioita, toivottavasti maltatte odottaa. Onneksi sivustojen toiminta sinällään ei ole muuttunut tai vaadi välittömiä korjauksia. Kehitystoiveita otan mielelläni vastaan niin myyjiltä kuin asiakkailtakin, mutta tosiaan, ihan heti en voi luvata mitään uutta tapahtuvaksi.
Minä olen verkkomaailman ulkopuolella verkkopalveluista vastaava kirjastonhoitaja ja kahden alle kouluikäisen lapsen äiti. "Siinä sivussa" teen koruja ja muita käsitöitä, esim. ompelua, olen mukana kotikylän seuratoiminnassa hoitaen markkinointitehtäviä ja nyt uusimpana emännöin siis täällä. Aika näyttää miten aika jakautuu jatkossa. Asun vanhassa puutalossa ja rakastan vanhoja huonekaluja ja tavaroita, joilla on tarina ja historia. Olin Taitomaan myyjäesittelyssä kolme vuotta sitten, sen voit lukea tästä.
Kun sinulla on kysyttävää, ehdotuksia tai palautetta, minut tavoittaa parhaiten s-postilla taitomaa(at)gmail.com tai fb-profiilini kautta. Löydät minut Facebookista nimellä Taitomaan Anu. Muistathan myös Taitomaan ja Retromaan omat facebook-sivut: Taitomaa ja Retromaa. Olen avannut Taitomaalle myös Pinterest-sivun, jonne aion pinnailla ihania, uniikkeja, upeita ja erilaisia käsitöitänne. Siitä lisää myöhemmin! Oikein mukavaa ja idearikasta vuoden alkua kaikille!
Yst.
Anu Lue haastattelu
Article 
22.10.2013   


Avustuskohteita ovat mm Punainen Risti sekä Vienon Kammari. Olen ollut yhteydessä edellä mainittuihin järjestöihin ja he ottivat ehdotukseni ilomielin vastaan!

Valmiit töppöset voi lähettää kukin itse suoraan näihin kohteisiin, näin vältymme monenkertaisilta postimaksuilta. Töppöset voi toki halutessaan lähettää minullekin, toimitan ne isompana eränä avustusjärjestöihin.

En ota minkäänlaisia rahallisia avustuksia vastaan; ainoastaan mahdolliset tarvikelahjoitukset hyväksyn eli lankoja, sukkapuikkoja ja isoja neuloja saumojen ompelua ja päättelyä varten sekä postituspusseja. Töppösten yms neulojat voivat näin kysellä mahdollisista lahjoitustarvikkeista minulta. Jaan niitä postitse mahdollisuuksien mukaan neulojille.

Jos haluat mukaan iloiseen Baby Swan-porukkaan, ilmoita siitä minulle email swanspink@gmail.com. Myös kuvia valmiista töppösistä voi lähettää minulle email swanspink@gmail.com , että voin julkaista ne blogissani erillisessä Baby Swan-osiossa.

Nyt voit pikkurahalla osallistua mukaan järjestämääni töppös-tempaukseen. Ostaessasi tämän ohjeen, saat ohjeet Baby Swan-töppösten neulomiseen. Miksi maksu, siksi että tiedän sinun olevan tosissasi, etkä tee näitä myyntiin, etkä julkaise ohjetta luvatta netissä...
Tämän tuotteen myynnistä saamani rahat käytän kokonaan uusien töppös-lankojen ostoon.

Neulotaan yhdessä lämpöä sydänmiin!

terveisin Satu
Lisätietoa tuotteesta : http://swanspink.blogspot.com

 Lue haastattelu
Article 
07.04.2013   
1) Kerro itsestäsi! Oletko ammattilainen käsitöiden tekijä vai harrastaja?
Olen satakuntalainen yksityisyrittäjä, ompelija

2) Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Aamusta iltaan ja välillä yölläkin... Päivällä otetaan kyllä pienet päiväunet, luovuus vaatii

3) Paljonko aikaa päivästä vie nettikaupan hoitaminen?
aamulla läppäri auki ja yöllä kansi kiinni, siinä ohessa hoidetaan oma työ, koti, perhe ja lemmikitkin. Nettikauppa vaatii paljon aikaa, jotta siitä saa hyvän ja asiakas ystävällisen... Oman blogin, facebook-sivujen ja Taitomaa-kaupan pitäminen ajantasalla vie yllättävän paljon aikaa

4) Mitä käsityötä teet mieluiten tällä hetkellä?
Nyt on virkkaus-buumi vaihtunut helmeilyyn ja rautalangan vääntöön ;)

5) Mitkä tekemistäsi tuotteista käyvät parhaiten kaupaksi?
Laukut ja kaulakorut

6) Mistä hankit tarvikkeesi?
Milloin mistäkin; Taitomaa on hyvä ostospaikka, netistä (suomalaisista kaupoista), suosin kierrätystä

7) Ovatko kädentaitosi periytyneet lapsillesi?
Sukuvika :). Eli esi-isiltä perittyä ja näköjään siirtyy toiseen tyttäreenkin

8) Onko sinulla käsitöiden lisäksi vielä (muita) harrastuksia?
Äitinä oleminen, koirat, puutarha

9) Mitä haluaisit oppia?
Kaikkea! Mottonani on; Toiset tekevät mitä osaavat ja minä teen sen mitä haluan... eli jos ei osata, niin sitten opetellaan
 Lue haastattelu
Article 
07.02.2012   
Kerro itsestäsi!
Olen 30++ käsityöharrastelija, joka on innostunut kaikenlaisesta käsillätekemisestä, risainaamisesta, tuunailusta (ja tuumailusta!). Tavaroiden uusiokäyttö ja kierrätys on lähellä sydäntäni ja siitä johtuen tavaroita jemmautuu myös nurkkiin ideoita odottamaan.

Teet pussukoita, heijastimia, koruja, hedelmäpusseja. Onko jokin näistä tuoteryhmistä sinulle mieluisin?
Ompeleminen on pitkäaikaisin harrastukseni ja ihanakuosiset kankaat heikkouteni, mutta virkkaaminen on mainiota matkapuuhastelua ja Hilpe-korujen ideoiminen mukavaa yhteistä puuhaa lasten kanssa. Eli tuotteita syntyy fiilispohjalta!

Kierrätysmateriaaleista tekemilläsi koruilla on hauska nimi, Hilpe-korut. Mistä nimi on peräisin?
Käytämme perhepiirissä kaikenlaisista pienistä tavaroista yleisnimikettä "hilppeet" ja kun vielä nuo HILPEät korut vielä saavat hyvälle tuulelle, olon HILPEäksi, niin siinähän se tuotenimi sitten oli!

Mistä käsityötaitosi ovat peräisin?
Virkkaamisen opettelin kolmenkympin kieppeillä kädestä pitäen mummini opissa, kun ajattelin, että sellaiset kädentaidot kuin hänellä on, eivät saa jäädä unholaan. Ompelutaidoistani saan kiittää äitiäni, joka kärsivällisesti kesti teini-ikäisen temperamentin myös siinä vaiheessa kun saumat menivät purkuun. Idearikkautta on varmasti periytynyt myös isältäni, joka tuunasi esineitä jo paljon ennen kuin siitä tuli trendikästä!

Mistä saat ideasi?
Kaikkien ideoiden alkuperä ei ole selvillä edes minulle itselleni, mutta virikkeitä saan lastenkirjojen värikkäästä maailmasta, blogeista, lehdistä, mutta myös ihan eteen tulevista käytännöntarpeista. Myös yksittäinen jollain tavalla mielenkiintoinen tavara tai esine saa usein tuumailemaan, että mitähän tästä saisi.... Tästä syystä kaapit pursuvat välillä mitä ihmeellisimpiä hilpeaarteita. Minusta on hauskaa, kun tuotteella on joku tarina, joko ihan oikea (kierrätysmateriaalit) tai sitten mielikuvituksellinen ja erityisesti kierrätysmateriaaleista tehdyistä tuotteista on mukava kertoa se tarina eteenpäin.

Mistä hankit tarvikkeesi?
Kirpputorit ovat todellisia aarreaittoja, koskaan ei tiedä mitä löytää. Sellaisia tarvikkeita, joita ei kirpputorilta löydä, ostan usein netistä; Taitomaasta, kangas- ja askartelunettikaupoista. Näistä löytyy materiaaleja ja tarvikkeita, joita ei useinkaan muualta löydä.

Olet perheenäiti - mistä löydät aikaa käsitöille?
Usein minulla on pikkuapureita eli yhdessä lasten kanssa touhuillaan ja lasten nukkumaanmenon jälkeen on sitten omaakin aikaa.

Onko 6-vuotias tyttäresikin innostunut käsillä tekemisestä?
Äidin innostus on tarttunut tyttäreenkin ja usein teemme omia käsityöjuttumme yhdessä saman pöydän ääressä. Hamahelmet ja korujen tekeminen ovat tämän hetken suosituin juttu - meille molemmille!

Minkä käsityötaidon haluaisit oppia seuraavaksi?
Ihailen suuresti taidokkaita lusikka- ja muita kierrätyskoruja, joten metallin työstäminen voisi olla seuraava haaste. Lue haastattelu
Article 
07.01.2012   
Kerro itsestäsi!
Olen 35-vuotias, tällä hetkellä virallisesti YAMK-opiskelija, opintovapaalla ja hoidan 2-vuotiasta Hilla-tytärtäni kotona. Koulutukseltani olen pukuompelija ja kirjastonhoitaja ja julkaisualaakin olen opiskellut eli luultavasti olen ikuinen opiskelija. Reilun kahden vuoden irtiotto työelämästä on kuitenkin vapauttanut aikaa myös luovuudelle ainakin ajatusten tasolla ja puolitoista vuotta sitten tein ensimmäiset koruni videonauhasta. Ihastunut palaute ensimmäisistä lahjaksi tehdyistä koruista kannusti jatkamaan, ja huomasin myös materiaalin olevan hyvin inspiroivaa.

Mistä sait idean videonauhakoruihin?
dea videonauhakoruihin sai alkunsa työelämässä, sillä kirjastossa videot ovat poistuva tallennemuoto. Rikkinäisiä, huonokuntoisia ja vähän lainattuja videoita poistaessani kauhistelin niistä syntyvän jätteen määrää ja laatua. Aloin jo tuolloin miettiä, mitä videonauhasta voisi tehdä. Olin kuullut ja nähnyt kangaspuilla kudottavan videonauhaa sisältävää kangasta ja Linnan juhlissa vuonna 2009 oli kokonainen juhlapuku tehty videonauhasta. Kangaspuita minulla ei ollut ja iltapukukin tuntui hivenen haastavalta aloitusprojektilta, joten kokeilin mitä saisin aikaan neulomalla ja virkkaamalla.

Millainen käsityömateriaali videonauha on?
Leveän videonauhan virkkaaminen onnistui jollain lailla, mutta jälki oli koruihin hieman muhkeaa ja työstäminen tahmeaa. Neuloessa puikko meni helposti nauhasta läpi, jolloin muuten sitkeä ja venyvä materiaali katkesi. Googlaamalla löysin sivun, jossa oli tehty kukkia venyttämällä videonauhaa, jolloin siitä tulee lankamaisempaa ja jäykempää. Kokeilin tätä kikkaa ja venytetty videonauha oli helpompaa työstää ja pidin muodostuvasta pinnasta enemmän. Kyllähän videonauha venytettynäkin on tahmeampaa kuin lanka, joten voimaa joutuu käyttämään enemmän. Yhden vanhan mummolta perityn virkkuukoukun olen jo virkannut poikki :)

Videonauhasta saa mielestäni mielenkiintoista pintaa aikaiseksi ja mukaan voi yhdistellä esim. ohuita efektilankoja. Koska videonauha käyttäytyy eri tavalla kuin lanka, käsityölehtien mallit harvoin käyvät sellaisenaan ohjeiksi. Paljon tulee tehtyä kokeiluja, joista sitten loppujen lopuksi saattaa syntyä jotain ihan muuta kuin mitä piti. Suurin osa malleista on ihan omasta päästä, mutta inspiraatiota haen ja saan käsityölehdistä, muotikauppojen asustekoruista sekä tietysti helmistä ja muista korunosista, joita koruissani käytän.

Mistä saat videonauhaa vai onko sinulla sitä riittävästi omasta takaa?
Yhdestä videoelokuvasta saa aika monta korua, joten materiaali on riittoisaa. Pääasiassa olen työstänyt alkuperäistallenteita, mutta hiljattain jouduin turvautumaan nauhoitettavaan nauhaan, joka oli mielestäni paljon huonolaatuisempaa. Monet tarjoavat videokokoelmiaan minulle, mutta valitettavasti minulla ei ole tiloja, joissa suuria nauhamääriä säilyttäisin. Lähiaikoina täytynee käväistä kirjastossa kyselemässä poistovideoita, joista hyödynnän myös ehjät kovat muovikotelot esim. ompelutarvikkeiden tai valmiiden korujen säilytykseen sekä kelan, jolla videonauha on. Kelalle voi esim. laittaa korun kauniisti esille tai se voi toimia korun pohjana lahjapaketissa.

Mitkä videonauhatyöt ovat suosituimpia?
Suosituimpia korujani ovat olleet rannekorut sekä korukellot, joita myös teen mieluiten. Korvakorujen kohdalla tuntuu, että moni arastelee isojen korvakorujen käyttöä. Olen kyllä yrittänyt tehdä myös pienempiä korviksia. Painaviahan suuretkaan videonauhakorut eivät ole, vaikka näyttävät siltä. Moni hämmästyykin korujen keveyttä ottaessaan ne käteen.

Mitä muita käsitöitä teet?
Olen virkannut videonauhasta yhdessä kuteen kanssa myös pieniä koreja ja pääosin muovipulloista tehdyn flip flop -langan kera käsilaukun. Olen koettanut myös ommella videonauhasuikaleita yhteen ja katsonut minkälaista pintaa siten saa aikaan. Kierrätysajatuksen toteutuminen tuotteessa on yksi suuri motivaattori. Ompelemista harrastan myös ja eniten tulee ommeltua kodintekstiilejä, erilaisia tuotteita lahjaksi ja viimeaikoina olen tehnyt myös hiukan tilausompelua. Kaikenlaisia käsitöitä olisi kiva tehdä, ja ideoita on useimmiten enemmän kuin aikaa ja mahdollisuuksia toteuttaa ne. Eräänlaista käsityötä on myös visuaalinen suunnittelu, jota myös mielelläni teen.

Mitä haluaisit oppia seuraavaksi?
Haluaisin joskus kokeilla videonauhan kutomista kangaspuilla, ja reilu vuosi sitten lahjaksi saadut huovutustarvikkeet odottavat edelleen haltuunottoa. Monet tekniikat ja materiaalit jäävät kokeiluiksi, mutta videonauhan "editoimiseen" olen ihan hurahtanut :) Lue haastattelu
Article 
28.11.2011   
1) Olen 42-vuotias ja asun Porvoossa. Perheeseeni kuuluu aviomies ja 2 Etelä-Afrikasta adoptoitua tyttöä.
Koulutukselta olen pukuompeliija ja työskentelen kangaskaupassa, joten kankaat ja ompeleminen ovat osa jokapäiväistä elämääni.
Harrastan kotoilua ja kierrätystä sekä viron kieltä ja Viron-matkailua.

2) Ideat syntyvät kauniista kankaista ja kiinnostavista materiaaleista, joita ostan Suomesta ja ulkomailta sekä kirpputoreilta.
Uusimmat ideani liittyvät kirpputorilta hankittuihin farkkuhameisiin ja villasukkiin...
Täällä Taitomaassa niitä esittelen lähiaikoina.
3) Mieluiten ompelen ompelukoneella vaatteita ja kaikkea pientä kivaa.
Trikoot ja muut neulokset ovat mieluisimpia vaatemateriaaleja. Värikkäät ja hauskat kuviolliset puuvillakankaat
houkuttelevat tekemään kasseja , pussukoita ja tilkkutöitä.

4) Tilkkutyöt on mukavia tehdä. Kankaiden sommittelu ja ompelu on ihanan rentouttavaa puuhaa.
Olen tehnyt mm. peittoja ja laskosverhoja.

5) Olisi kiva opetella virkkaamaan ja neulomaan muutakin kuin perusjuttuja.
Pitsikukkia ja koristeita saan onneksi äidiltäni, joka myös harrastaa monipuolisesti käsitöitä.

6) Lapset tykkäävät tekemistäni jutuista ja käyttävät niitä mielellään. Kommentoivat usein kangasvarastoani sanomalla:
"Äiti sulla on LIIKAA kankaita!" Ovat kyllä oikeassa. Myös napit ovat heikkouteni, niitä on tuhansia.

7) Annan itsetehtyjä lahjoja ympäri vuoden. Viimeaikoina ystäväni ovat saaneet tekemiäni rintakoruja ja heijastinkoruja.
Mielestäni parhaat lahjat annetaan ja saadaan silloin, kun niitä ei osata odottaa. Lue haastattelu
   Tuloksia yhteensä 8   
 

Ilmoituksia katsottu tänään: 102