Taitomaa.fi :: Myyjäesittely Archive
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely Archive
Taitomaa.fi :: Myyjäesittely Archive
Fb2
Arvonta joulukuussa ostoksia tehneiden kesken! Tervetuloa!
Taika
 
 
Banneri_taitomaa
Small_retromaa_botton
Myyjäesittelyt
Article 
07.04.2015   
Taitomaassa on valtavasti valikoimaa ja vaihtoehtoja, on käyttötavaraa ja -tekstiilejä, ihania houkutuksia, piristystä asuun ja kotiin, lahjaideoita ja tarvikkeita taitaville käsille uusien tuotteiden toteutukseen.

Myös blogi-osio uudistuu ja sielläkin aloitusaiheena on Äidit, mummot & muistot - perityt tavat, taidot & tavarat. Aloitin aiheen kirjoittelemalla muistoja omasta mummostani, jonka ansiosta käsityöt ja vanhat tavarat ovat elämässäni keskeisessä asemassa.

Kannustan kaikkia Taitomaan ja Retromaan käyttäjiä kirjoittamaan blogiin oman viestinsä aiheesta joko kommenttina aloitukseen tai avaamalla oman blogin sivulle. Toivon kanssakirjoittajia mukaan runsain joukoin! Vanhat blogikirjoitukset ovat tallessa, ne on vain deaktivoitu, joten jos kaipailet vanhoja kirjoituksiasi takaisin, laitathan viestiä taitomaa(@)gmail.com. Myös vinkkejä seuraavasta aiheesta otetaan vastaan! Toivottavasti saadaan näin blogiosiokin eläväksi ja kiinnostavaksi! Lue haastattelu
Article 
12.02.2015   
Heips!

Kevät tuoksuu jo ulkona ja kaikenlaiset uudet ideat pyörivät mielessä. Olen tässä alkuvuonna sukeltanut täysillä Taitomaan ja Retromaan pyörittämisen saloihin ja tehnyt joitain pieniä muutoksia / uudistuksia.

Taitomaan ja Retromaan fb-sivuille pääset nyt suoraan palvelujen etusivuilla olevista linkeistä, joissa kehoitetaan kertomaan palveluista myös kavereille :). Pinterestiin on nyt helppo lisätä kuvia Taitomaan ja Retromaan ihanista tuotteista, koska kaikkien tuotteitten vasempaan yläkulmaan tulee Pin it -painike automaattisesti, kun kuvan päälle menee hiirellä. Pinterest on mainio kanava esitellä muille, mikä itselle on tärkeää, mikä silmää miellyttää ja mistä haaveilee ja löytää taas uusia ideoita ja haaveilun kohteita.

Facebookissa on ystävänpäivän kunniaksi lehtiarvonnat käynnissä, niihin linkit tässä: Taitomaan arvonta ja Retromaan arvonta. Taitomaan puolella arvotaan TAITO-lehden vuosikerta ja Retromaan puolella Golden Vintage -lehden vuosikerta.

Nyt alkuvuonna olen käynyt kaikki myyjinä toimivat läpi ja poistanut sellaiset, jotka eivät mukanamme halunneet jatkaa. Näin esim. katsotuimpien tuotteiden valikoima on muuttunut hieman ja myynnissä olevien tuotteiden määrä luonnollisesti pienentynyt. Mutta ilokseni myös uusia myyjiä on tullut mukaan, toivotan heidät lämpimästi tervetulleiksi! Olen saanut teiltä kannustavia viestejä sekä palautetta, kiitos niistä ja ratkonut joitain ongelmiakin jo, mikä aina antaa uskoa jatkoon.

Retromaassa on tällä hetkellä käynnissä kampanja uusille myyjille. Kampanjan aikana eli 6.2. - 15.3.2015 ajalla myyjiksi rekisteröityneet JA tuotteita myyntiin laittaneet saavat pitää retropuotia vuoden 2015 vuosimaksutta.

Siinäpä helmikuun uutisia! Laitathan viestiä, jos jokin mietityttää, toki kuulumisiakin on kiva kuulla :)

Yst.
Anu - taitomaa(at)gmail.com Lue haastattelu
Article 
12.01.2015   
Kylläpä vuoden ensimmäiset päivät ovat menneet nopeasti. On ollut kaikenlaista uutta ja kivaa opeteltavaa! Täällä kirjoittelee vuoden alusta Taitomaan ja Retromaan hallintaansa ottanut uusi päätoimittaja ja ylläpitäjä Anu Järvi-Uutela.
Olen innoissani ja tällä hetkellä haluaisin tehdä enemmän, kuin mitä vielä osaan ja pystyn Taitomaan ja Retromaan suhteen. No, pikkuhiljaa opin ja saan selviteltyä asioita, toivottavasti maltatte odottaa. Onneksi sivustojen toiminta sinällään ei ole muuttunut tai vaadi välittömiä korjauksia. Kehitystoiveita otan mielelläni vastaan niin myyjiltä kuin asiakkailtakin, mutta tosiaan, ihan heti en voi luvata mitään uutta tapahtuvaksi.
Minä olen verkkomaailman ulkopuolella verkkopalveluista vastaava kirjastonhoitaja ja kahden alle kouluikäisen lapsen äiti. "Siinä sivussa" teen koruja ja muita käsitöitä, esim. ompelua, olen mukana kotikylän seuratoiminnassa hoitaen markkinointitehtäviä ja nyt uusimpana emännöin siis täällä. Aika näyttää miten aika jakautuu jatkossa. Asun vanhassa puutalossa ja rakastan vanhoja huonekaluja ja tavaroita, joilla on tarina ja historia. Olin Taitomaan myyjäesittelyssä kolme vuotta sitten, sen voit lukea tästä.
Kun sinulla on kysyttävää, ehdotuksia tai palautetta, minut tavoittaa parhaiten s-postilla taitomaa(at)gmail.com tai fb-profiilini kautta. Löydät minut Facebookista nimellä Taitomaan Anu. Muistathan myös Taitomaan ja Retromaan omat facebook-sivut: Taitomaa ja Retromaa. Olen avannut Taitomaalle myös Pinterest-sivun, jonne aion pinnailla ihania, uniikkeja, upeita ja erilaisia käsitöitänne. Siitä lisää myöhemmin! Oikein mukavaa ja idearikasta vuoden alkua kaikille!
Yst.
Anu Lue haastattelu
Article 
22.10.2013   


Avustuskohteita ovat mm Punainen Risti sekä Vienon Kammari. Olen ollut yhteydessä edellä mainittuihin järjestöihin ja he ottivat ehdotukseni ilomielin vastaan!

Valmiit töppöset voi lähettää kukin itse suoraan näihin kohteisiin, näin vältymme monenkertaisilta postimaksuilta. Töppöset voi toki halutessaan lähettää minullekin, toimitan ne isompana eränä avustusjärjestöihin.

En ota minkäänlaisia rahallisia avustuksia vastaan; ainoastaan mahdolliset tarvikelahjoitukset hyväksyn eli lankoja, sukkapuikkoja ja isoja neuloja saumojen ompelua ja päättelyä varten sekä postituspusseja. Töppösten yms neulojat voivat näin kysellä mahdollisista lahjoitustarvikkeista minulta. Jaan niitä postitse mahdollisuuksien mukaan neulojille.

Jos haluat mukaan iloiseen Baby Swan-porukkaan, ilmoita siitä minulle email swanspink@gmail.com. Myös kuvia valmiista töppösistä voi lähettää minulle email swanspink@gmail.com , että voin julkaista ne blogissani erillisessä Baby Swan-osiossa.

Nyt voit pikkurahalla osallistua mukaan järjestämääni töppös-tempaukseen. Ostaessasi tämän ohjeen, saat ohjeet Baby Swan-töppösten neulomiseen. Miksi maksu, siksi että tiedän sinun olevan tosissasi, etkä tee näitä myyntiin, etkä julkaise ohjetta luvatta netissä...
Tämän tuotteen myynnistä saamani rahat käytän kokonaan uusien töppös-lankojen ostoon.

Neulotaan yhdessä lämpöä sydänmiin!

terveisin Satu
Lisätietoa tuotteesta : http://swanspink.blogspot.com

 Lue haastattelu
Article 
07.04.2013   
1) Kerro itsestäsi! Oletko ammattilainen käsitöiden tekijä vai harrastaja?
Olen satakuntalainen yksityisyrittäjä, ompelija

2) Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Aamusta iltaan ja välillä yölläkin... Päivällä otetaan kyllä pienet päiväunet, luovuus vaatii

3) Paljonko aikaa päivästä vie nettikaupan hoitaminen?
aamulla läppäri auki ja yöllä kansi kiinni, siinä ohessa hoidetaan oma työ, koti, perhe ja lemmikitkin. Nettikauppa vaatii paljon aikaa, jotta siitä saa hyvän ja asiakas ystävällisen... Oman blogin, facebook-sivujen ja Taitomaa-kaupan pitäminen ajantasalla vie yllättävän paljon aikaa

4) Mitä käsityötä teet mieluiten tällä hetkellä?
Nyt on virkkaus-buumi vaihtunut helmeilyyn ja rautalangan vääntöön ;)

5) Mitkä tekemistäsi tuotteista käyvät parhaiten kaupaksi?
Laukut ja kaulakorut

6) Mistä hankit tarvikkeesi?
Milloin mistäkin; Taitomaa on hyvä ostospaikka, netistä (suomalaisista kaupoista), suosin kierrätystä

7) Ovatko kädentaitosi periytyneet lapsillesi?
Sukuvika :). Eli esi-isiltä perittyä ja näköjään siirtyy toiseen tyttäreenkin

8) Onko sinulla käsitöiden lisäksi vielä (muita) harrastuksia?
Äitinä oleminen, koirat, puutarha

9) Mitä haluaisit oppia?
Kaikkea! Mottonani on; Toiset tekevät mitä osaavat ja minä teen sen mitä haluan... eli jos ei osata, niin sitten opetellaan
 Lue haastattelu
Article 
10.07.2012   
Kerro itsestäsi! Oletko ammattilainen käsitöiden tekemisessä vai onko se harrastuksesi?
Olen käynyt läpi sekalaisen setin viestinnän ja kaupallisen alan opintoja, ja nyt asun seitsemättä vuotta Brysselissä ja työskentelen freelancerina graafisen suunnittelun ja taiton parissa. Olen askarrelut ja tehnyt käsitöitä pienestä pitäen, ja toistaiseksi teen niitä edelleen lähinnä harrastuksen vuoksi, vaikka käytänkin niihin paljon aikaa. Tavoitteeni olisi, että voisin joskus tulevaisuudessa tehdä enemmän käsitöitä ja istua vähemmän tietokoneen ääressä.

Teet monenlaisia käsitöitä. Onko jokin tekniikka mieluisin, tai mitä/millaisia tuotteita teet (tällä hetkellä) mieluiten?
Tykkään tehdä vähän kaikkea; virkkaan, neulon, ompelen, huovutan, paperiaskartelen, nikkaroin ja tietenkin teen koruja monista eri materiaaleista monilla eri tekniikoilla. Kierrätys on jo pitkään ollut hallitseva teema, eli yritän aina kun mahdollista käyttää kierrätettyjä materiaaleja. Tässä vähän aikaa sitten löysin taas polymeerimassat, ja olen innostunut siitä, kuinka kätevästi niistä voi muotoilla erilaisia helmiä, kuten vaikka minimarjoja ja -vihanneksia. Nyt olen myös keksinyt yhdistää polymeerimassahelmiin découpage-tekniikan. Olen tehnyt joitakin koruja sukuni vanhoista perhevalokuvista, ja moni on jo kysellyt tekisinkö koruja tilaustyönä heidän omista valokuvistaan.

Mistä saat ideat kekseliäisiin tuotteisiisi?
Ideoita pulppuaa jostakin jatkuvasti liikaakin, enkä harmikseni ehdi ikinä toteuttaa niitä kaikkia. En käytä ohjeita (paitsi tietenkin joitakin uusia tekniikoita opetellessa) tai malleja, vaan ideat muokkautuvat ensin päässäni, sitten piirtämällä ja lopulta kokeilemalla. Usein idean toteuttamiseksi yhdistän erilaisia tekniikoita uusilla tavoilla. Joskus herään keskellä yötä “ahaa”-elämykseen ja huomaan, että jokin uusi idea on kypsynyt ja valmistunut nukkuessani. Esimerkiksi muovipullohöyhenieni idea syntyi tällä tavalla.

Käytät kierrätysmateriaaleja. Inspiroivatko materiaalit sinua vai saatko ensin idean ja hankit sitten materiaalin?
Arkipäivän tilanteet ja tarpeet, historia ja vanhat ajat, joku hauska juttu jonka olen nähnyt tai kuullut tai omat sekavat päiväunelmointini toimivat usein alkusysäyksenä luomuksilleni. Mutta ennen kaikkea materiaalit inspiroivat. Kun kuljen kirppiksillä, kuvittelen mielessäni mitä näkemistäni jutuista saisi aikaan. Olen myös krooninen materiaalien keräilijä; minulla on kaapit ja laatikot täynnä kaikenlaista lupaavaa käsitöiden raaka-ainetta (jonka lupaavuutta ihan kaikki eivät tosin ymmärrä ;), ja aina silloin tällöin keksin niille käyttöä, joskus pitkänkin ajan päästä niiden hankkimisesta.

Miten tuotteidesi hauskat nimet syntyvät?
Tuotteiden nimet syntyvät vähän niinkuin tuotteetkin – vapaasti assosioiden ja fiiliksen mukaan, suomeksi, englanniksi tai ranskaksi. En ota stressiä nimistä tai yritä saada niitä mahtumaan tiettyyn teemaan, vaan haluan välittää mahdollisimman hyvin tuotteen tunnelmaa ja jos vaan mahdollista, niin keksiä jonkun ovelan sanaleikin.

Mitä haluaisit oppia seuraavaksi?
Haluaisin oppia keskittymään pidempään yhteen projektiin. Olen kärsimätön kokeilemaan uutta, ja uudet ideat kehittyvät kuin itsestään. Joskus olisi ehkä hyvä pysähtyä ja keskittyä yhteen asiaan, määritellä selkeämmin mikä on se “minun juttuni”, eikä pomppia niin nopeasti ideasta toiseen. Lue haastattelu
Article 
05.03.2012   
Kerro itsestäsi!

Olen 35-vuotias yhden pienen tytön ja yhden harmaan kanin äiti. Rakastan hyviä kirjoa, pöyheitä pensseleitä ja pulleita maalituubeja. Nautin luonnosta ja hyvästä viinistä takkatulen loisteessa. Odotan malttamattomasti kevätauringon tuomaa inspiraatioaaltoa.

Oletko ammattilainen tai maalaatko harrastukseksi?

Lukeudun tuohon harrastelijat-kastiin. Toivoisin kuitenkin kovasti saavani maalamisesta jonain päivänä edes osaviikkoisen työn. Mutta tällä hetkellä täytyy tehdä ihan "oikeitakin" töitä leipänsä eteen.

Miksi rusakot?

Hieman epäilen, että olen saanut äidinmaidon mukana tilkan Rusakon maitoa. Se on vain aina ollut rusakot. Niin pienestä asti kuin muistan.

Mistä saat ideat maalauksiisi?

deat syntyvät ja pirskahtelevat päässä. Joskus saattaa juuri nukkumaan mennessä syntyä mieleen kuva, joka täytyy laittaa muistiin. Ympärillä olevat asiat, värit, luonto saattavat synnyttää uusia ideoita, jotka pulppuavat ja rönsyilevät muistikirjan sivuille.


Maalauksissasi on paljon iloa ja lämpöä. Kertovatko nuo ominaisuudet sinusta?

Kyllä ne varmastikin kertovat. Rakastan voimakkaita värejä, sävyjä, paksua jälkeä. Yleensä tauluissani haluan välittää jonkin tunteen katsojalle. Vaikka paljon on iloa ja onnea, niin mukaan mahtuu yksinäisyyttä, pahaa mieltä ja masennusta. Maalaaminen on oiva keino purkaa tunteita. Ja jostain syvästä tunteesta kumpuava taulun aihe yleensä ksokettaa muitakin eniten.

Mitkä tuotteistasi ovat suosituimpia?

Suosittuja ovat tauluista tehdyt vedokset ja postikortit. Myös monet uniikkitaulut ovat löytäneet uusiin koteihin.

Teetkö muita käsitöitä tai taidetta?

Olen aina ollut näpertelijä ja askartelija. Rakastan savea, helmiä ja kaikkea kaunista. Mutta maalaaminen on ehdottomasti se minun juttuni. Josta en kyllä luopuisi mistään hinnasta.

Mitä haluaisit oppia seuraavaksi?

Haluaisin oppia markkinoimaan itseäni ja tuotteitani paremmin. Mutta ennen kaikkea haluaisin oppia seisahtumaan ja nauttimaan näistä kaikista elämän tarjoamista pikku hetkistä. Olen ikuinen unelmoija ja nyt olen saanut jo toteutettua pienen palan haaveitani... Haluaisin oppia myös toteuttamaan lisää Rusakkounelmaani.  Lue haastattelu
Article 
07.02.2012   
Kerro itsestäsi!
Olen 30++ käsityöharrastelija, joka on innostunut kaikenlaisesta käsillätekemisestä, risainaamisesta, tuunailusta (ja tuumailusta!). Tavaroiden uusiokäyttö ja kierrätys on lähellä sydäntäni ja siitä johtuen tavaroita jemmautuu myös nurkkiin ideoita odottamaan.

Teet pussukoita, heijastimia, koruja, hedelmäpusseja. Onko jokin näistä tuoteryhmistä sinulle mieluisin?
Ompeleminen on pitkäaikaisin harrastukseni ja ihanakuosiset kankaat heikkouteni, mutta virkkaaminen on mainiota matkapuuhastelua ja Hilpe-korujen ideoiminen mukavaa yhteistä puuhaa lasten kanssa. Eli tuotteita syntyy fiilispohjalta!

Kierrätysmateriaaleista tekemilläsi koruilla on hauska nimi, Hilpe-korut. Mistä nimi on peräisin?
Käytämme perhepiirissä kaikenlaisista pienistä tavaroista yleisnimikettä "hilppeet" ja kun vielä nuo HILPEät korut vielä saavat hyvälle tuulelle, olon HILPEäksi, niin siinähän se tuotenimi sitten oli!

Mistä käsityötaitosi ovat peräisin?
Virkkaamisen opettelin kolmenkympin kieppeillä kädestä pitäen mummini opissa, kun ajattelin, että sellaiset kädentaidot kuin hänellä on, eivät saa jäädä unholaan. Ompelutaidoistani saan kiittää äitiäni, joka kärsivällisesti kesti teini-ikäisen temperamentin myös siinä vaiheessa kun saumat menivät purkuun. Idearikkautta on varmasti periytynyt myös isältäni, joka tuunasi esineitä jo paljon ennen kuin siitä tuli trendikästä!

Mistä saat ideasi?
Kaikkien ideoiden alkuperä ei ole selvillä edes minulle itselleni, mutta virikkeitä saan lastenkirjojen värikkäästä maailmasta, blogeista, lehdistä, mutta myös ihan eteen tulevista käytännöntarpeista. Myös yksittäinen jollain tavalla mielenkiintoinen tavara tai esine saa usein tuumailemaan, että mitähän tästä saisi.... Tästä syystä kaapit pursuvat välillä mitä ihmeellisimpiä hilpeaarteita. Minusta on hauskaa, kun tuotteella on joku tarina, joko ihan oikea (kierrätysmateriaalit) tai sitten mielikuvituksellinen ja erityisesti kierrätysmateriaaleista tehdyistä tuotteista on mukava kertoa se tarina eteenpäin.

Mistä hankit tarvikkeesi?
Kirpputorit ovat todellisia aarreaittoja, koskaan ei tiedä mitä löytää. Sellaisia tarvikkeita, joita ei kirpputorilta löydä, ostan usein netistä; Taitomaasta, kangas- ja askartelunettikaupoista. Näistä löytyy materiaaleja ja tarvikkeita, joita ei useinkaan muualta löydä.

Olet perheenäiti - mistä löydät aikaa käsitöille?
Usein minulla on pikkuapureita eli yhdessä lasten kanssa touhuillaan ja lasten nukkumaanmenon jälkeen on sitten omaakin aikaa.

Onko 6-vuotias tyttäresikin innostunut käsillä tekemisestä?
Äidin innostus on tarttunut tyttäreenkin ja usein teemme omia käsityöjuttumme yhdessä saman pöydän ääressä. Hamahelmet ja korujen tekeminen ovat tämän hetken suosituin juttu - meille molemmille!

Minkä käsityötaidon haluaisit oppia seuraavaksi?
Ihailen suuresti taidokkaita lusikka- ja muita kierrätyskoruja, joten metallin työstäminen voisi olla seuraava haaste. Lue haastattelu
Article 
07.01.2012   
Kerro itsestäsi!
Olen 35-vuotias, tällä hetkellä virallisesti YAMK-opiskelija, opintovapaalla ja hoidan 2-vuotiasta Hilla-tytärtäni kotona. Koulutukseltani olen pukuompelija ja kirjastonhoitaja ja julkaisualaakin olen opiskellut eli luultavasti olen ikuinen opiskelija. Reilun kahden vuoden irtiotto työelämästä on kuitenkin vapauttanut aikaa myös luovuudelle ainakin ajatusten tasolla ja puolitoista vuotta sitten tein ensimmäiset koruni videonauhasta. Ihastunut palaute ensimmäisistä lahjaksi tehdyistä koruista kannusti jatkamaan, ja huomasin myös materiaalin olevan hyvin inspiroivaa.

Mistä sait idean videonauhakoruihin?
dea videonauhakoruihin sai alkunsa työelämässä, sillä kirjastossa videot ovat poistuva tallennemuoto. Rikkinäisiä, huonokuntoisia ja vähän lainattuja videoita poistaessani kauhistelin niistä syntyvän jätteen määrää ja laatua. Aloin jo tuolloin miettiä, mitä videonauhasta voisi tehdä. Olin kuullut ja nähnyt kangaspuilla kudottavan videonauhaa sisältävää kangasta ja Linnan juhlissa vuonna 2009 oli kokonainen juhlapuku tehty videonauhasta. Kangaspuita minulla ei ollut ja iltapukukin tuntui hivenen haastavalta aloitusprojektilta, joten kokeilin mitä saisin aikaan neulomalla ja virkkaamalla.

Millainen käsityömateriaali videonauha on?
Leveän videonauhan virkkaaminen onnistui jollain lailla, mutta jälki oli koruihin hieman muhkeaa ja työstäminen tahmeaa. Neuloessa puikko meni helposti nauhasta läpi, jolloin muuten sitkeä ja venyvä materiaali katkesi. Googlaamalla löysin sivun, jossa oli tehty kukkia venyttämällä videonauhaa, jolloin siitä tulee lankamaisempaa ja jäykempää. Kokeilin tätä kikkaa ja venytetty videonauha oli helpompaa työstää ja pidin muodostuvasta pinnasta enemmän. Kyllähän videonauha venytettynäkin on tahmeampaa kuin lanka, joten voimaa joutuu käyttämään enemmän. Yhden vanhan mummolta perityn virkkuukoukun olen jo virkannut poikki :)

Videonauhasta saa mielestäni mielenkiintoista pintaa aikaiseksi ja mukaan voi yhdistellä esim. ohuita efektilankoja. Koska videonauha käyttäytyy eri tavalla kuin lanka, käsityölehtien mallit harvoin käyvät sellaisenaan ohjeiksi. Paljon tulee tehtyä kokeiluja, joista sitten loppujen lopuksi saattaa syntyä jotain ihan muuta kuin mitä piti. Suurin osa malleista on ihan omasta päästä, mutta inspiraatiota haen ja saan käsityölehdistä, muotikauppojen asustekoruista sekä tietysti helmistä ja muista korunosista, joita koruissani käytän.

Mistä saat videonauhaa vai onko sinulla sitä riittävästi omasta takaa?
Yhdestä videoelokuvasta saa aika monta korua, joten materiaali on riittoisaa. Pääasiassa olen työstänyt alkuperäistallenteita, mutta hiljattain jouduin turvautumaan nauhoitettavaan nauhaan, joka oli mielestäni paljon huonolaatuisempaa. Monet tarjoavat videokokoelmiaan minulle, mutta valitettavasti minulla ei ole tiloja, joissa suuria nauhamääriä säilyttäisin. Lähiaikoina täytynee käväistä kirjastossa kyselemässä poistovideoita, joista hyödynnän myös ehjät kovat muovikotelot esim. ompelutarvikkeiden tai valmiiden korujen säilytykseen sekä kelan, jolla videonauha on. Kelalle voi esim. laittaa korun kauniisti esille tai se voi toimia korun pohjana lahjapaketissa.

Mitkä videonauhatyöt ovat suosituimpia?
Suosituimpia korujani ovat olleet rannekorut sekä korukellot, joita myös teen mieluiten. Korvakorujen kohdalla tuntuu, että moni arastelee isojen korvakorujen käyttöä. Olen kyllä yrittänyt tehdä myös pienempiä korviksia. Painaviahan suuretkaan videonauhakorut eivät ole, vaikka näyttävät siltä. Moni hämmästyykin korujen keveyttä ottaessaan ne käteen.

Mitä muita käsitöitä teet?
Olen virkannut videonauhasta yhdessä kuteen kanssa myös pieniä koreja ja pääosin muovipulloista tehdyn flip flop -langan kera käsilaukun. Olen koettanut myös ommella videonauhasuikaleita yhteen ja katsonut minkälaista pintaa siten saa aikaan. Kierrätysajatuksen toteutuminen tuotteessa on yksi suuri motivaattori. Ompelemista harrastan myös ja eniten tulee ommeltua kodintekstiilejä, erilaisia tuotteita lahjaksi ja viimeaikoina olen tehnyt myös hiukan tilausompelua. Kaikenlaisia käsitöitä olisi kiva tehdä, ja ideoita on useimmiten enemmän kuin aikaa ja mahdollisuuksia toteuttaa ne. Eräänlaista käsityötä on myös visuaalinen suunnittelu, jota myös mielelläni teen.

Mitä haluaisit oppia seuraavaksi?
Haluaisin joskus kokeilla videonauhan kutomista kangaspuilla, ja reilu vuosi sitten lahjaksi saadut huovutustarvikkeet odottavat edelleen haltuunottoa. Monet tekniikat ja materiaalit jäävät kokeiluiksi, mutta videonauhan "editoimiseen" olen ihan hurahtanut :) Lue haastattelu
Article 
28.11.2011   
1) Olen 42-vuotias ja asun Porvoossa. Perheeseeni kuuluu aviomies ja 2 Etelä-Afrikasta adoptoitua tyttöä.
Koulutukselta olen pukuompeliija ja työskentelen kangaskaupassa, joten kankaat ja ompeleminen ovat osa jokapäiväistä elämääni.
Harrastan kotoilua ja kierrätystä sekä viron kieltä ja Viron-matkailua.

2) Ideat syntyvät kauniista kankaista ja kiinnostavista materiaaleista, joita ostan Suomesta ja ulkomailta sekä kirpputoreilta.
Uusimmat ideani liittyvät kirpputorilta hankittuihin farkkuhameisiin ja villasukkiin...
Täällä Taitomaassa niitä esittelen lähiaikoina.
3) Mieluiten ompelen ompelukoneella vaatteita ja kaikkea pientä kivaa.
Trikoot ja muut neulokset ovat mieluisimpia vaatemateriaaleja. Värikkäät ja hauskat kuviolliset puuvillakankaat
houkuttelevat tekemään kasseja , pussukoita ja tilkkutöitä.

4) Tilkkutyöt on mukavia tehdä. Kankaiden sommittelu ja ompelu on ihanan rentouttavaa puuhaa.
Olen tehnyt mm. peittoja ja laskosverhoja.

5) Olisi kiva opetella virkkaamaan ja neulomaan muutakin kuin perusjuttuja.
Pitsikukkia ja koristeita saan onneksi äidiltäni, joka myös harrastaa monipuolisesti käsitöitä.

6) Lapset tykkäävät tekemistäni jutuista ja käyttävät niitä mielellään. Kommentoivat usein kangasvarastoani sanomalla:
"Äiti sulla on LIIKAA kankaita!" Ovat kyllä oikeassa. Myös napit ovat heikkouteni, niitä on tuhansia.

7) Annan itsetehtyjä lahjoja ympäri vuoden. Viimeaikoina ystäväni ovat saaneet tekemiäni rintakoruja ja heijastinkoruja.
Mielestäni parhaat lahjat annetaan ja saadaan silloin, kun niitä ei osata odottaa. Lue haastattelu
Article 
16.05.2011   
Mitä/ketä käyttäjänimi Majavan pajan taakse kätkeytyy?

Majavan paja on syntynyt halusta luoda hauskoja ja laadukkaita puukäsityö- tuotteita. Tuotannossamme perinteinen puunkäsittelytaito yhdistyy iloiseen muotokieleen ja oivaltaviin ratkaisuihin. Majava on pajan maskotti ja kunnioitettu työnjohtajamme ?. Majavan pajalla työskentelevät puuseppä Tomi ja kuvanveistäjä Tiina. Tomi on valmistunut kahdesta eri koulusta puuartesaaniksi ja Tiina on opiskellut kolmessa eri taidekoulussa, josta viimeisenä valmistui Kuvataideakatemiasta kuvanveistäjäksi. Majavan ei ole tarvinnut käydä kouluja, koska se on luonnonlahjakkuus jo syntyessään ?.

Mitä tuotteita valmistatte ja miksi juuri niitä?

Majavan pajalla valmistetaan puisia käyttö- ja taide-esineitä. Valikoimiimme kuuluu mm. huonekaluja, pienesineitä (kuten valaisimet, leikkuulaudat yms.), puuveistoksia ja koruja. Tuotemallistomme kasvaa jatkuvasti. Majava tuntee puun arvon ja käsittelee sitä kaikella kunnioituksella. Puu on materiaalina ekologinen, kestävä ja esteettisesti kaunis. Majavan pajalla halutaan valmistaa luonnonmukaisia, laadukkaita ja omaperäisiä puutuotteita.

Mistä hankitte materiaalit tuotteisiinne?

Materiaalia hankimme erikoispuutavaraliikkeistä sekä maa- ja metsätalousyrittäjiltä. Viimeksi pajalle ostettiin visakoivun oksaa pajutilalta. Myös netistä etsimällä löytyy materiaalia tarpeisiimme. Kerran saimme myös naapuriltamme Majavan jyrsimiä oksia, jotka oli löydetty Saimaalta. Niitä emme kuitenkaan raaskineet käyttää materiaalina vaan taideteos päätyi pajan seinälle.

Entä mistä saatte hauskat ideanne?

Ideat syntyvät usein omasta tarpeesta ja tarkkailemalla ympäristöä. Majavan pajalla halutaan luoda omaperäisiä tuotteita, joten annamme mielikuvituksellemme sijaa. Idea voi löytyä vaikkapa tarkkailemalla esim. kissojemme touhuja. Idea Sisu-penkin tassunjälkiin saatiin siitä, kun kissamme käveli märillä tassuilla kuivalla puulla ja tassunjäljet jäivät koristamaan hetkeksi puunpintaa. Halusimme ikuistaa jäljet Sisu-penkkiin, joka on myös nimetty yhden kissamme mukaan.

Mikä on suosituin tuotteenne?

Useimmat tuotteemme ovat saaneet positiivista palautetta ja eniten ihastusta ovat herättäneet ?Valolato?, ?Kuutio? sekä ?Pizzapupu?. Myös huonekaluille on ollut kysyntää.

Millaisia valmistus-/tuotantoperiaatteita teillä on?

Kaikki tuotteet tehdään pieninä sarjoina tai yksilöityinä kappaleina. Asiakkaalla on mahdollisuus vaikuttaa tuotteen lopulliseen ulkonäköön valitsemalla käytettävät puulajit tai esim. petsisävyn. Teemme myös harkitusti tilaustöitä, jos se sopii tuotantotapoihimme. Suosimme kotimaisia ja Eurooppalaisia puulajeja sekä ympäristöystävällisiä pintakäsittelyaineita. Haluamme tehdä kestäviä ja ekologisia tuotteita. Pienissä määrin käytämme myös eksoottisia puulajeja viilutuotteina, mutta pyrkimyksenä on suosia lähituotantoa. Majavan paja toimii myös ekosähköllä.

Onko teille tulossa uusia tuotteita ja jos on, paljastatteko, mitä?

Tällä hetkellä on suunnitteilla mm. ruokailuryhmä, tv-taso, penkki ja senkki. Visakoivusta valmistuu myös pian lisää koruja ?Oksa?-korusarjaan. Majavan pajalla ideoidaan jatkuvasti uusia tuotteita, joten kotisivujamme kannattaa seurata (www.majavanpaja.fi). Tuotoksiamme on myös nähtävissä syksyllä Helsingissä Pasilan kirjaston näyttelytilassa 19.9-16.10.2011.
 Lue haastattelu
Article 
25.04.2011   
1) Kerro itsestäsi!
Olen opiskellut koko ikäni sitä sun toista ja minulla on kaksi tutkintoa eri aloilta. Olen aina pitänyt askartelusta, käsitöiden tekemisestä ja piirtämisestä, vaikka en ole hakeutunut juuri tämän aihepiirin pariin töihin. Nyt vasta olen ymmärtänyt sen, kuinka tärkeää käsitöiden tekeminen on minulle ja parhaillaan työskentelenkin askarteluliikkeessä. Käsitöiden tekeminen on sitä minua itseäni, tykkään keskittyä näpertelemään pieniä yksityiskohtiakin moneksi tunniksi.

Aluksi tein käsitöitä lahjoiksi ystävilleni ja perheelleni, sitten löysin Taitomaan ja päätin yrittää myydä tekeleitäni täällä. Noin vuosi sitten kävin huovutuskurssin ja rakastuin siihen totaalisesti! Villan kanssa työskentely on aivan ihanaa! Olen tehnyt ystävieni lapsille pieniä tossukoita ja mollamaijoja, ystävilleni ja perheelleni patalappuja, patakintaita, hattuja, korviksia, kaulakoruja, rannerenkaita ym. Kaikkia osaamisalojen töitä en ole valitettavasti kerennyt vielä laittaa tänne Taitomaahan. Teen myös mielelläni koruja joko valmiista irtohelmistä tai Fimo soft muovausmassasta. Viimeinen hullaantumiseni on kukkaroiden/pussukoiden ja laukkujen teko! :) Käsitöiden teossa tunnit hujahtavat yllättävän nopeasti ja välillä huomaan tekeväni vielä puolen yön aikoihin uusia pussukoita ;)

2) Mistä käsityöharrastuksesi on saanut alkunsa?
Olen aina pitänyt käsitöiden teosta, mutta kunnon innostuksen koin huovutuskurssin jälkeen. Ihastuin valtavasti huovuttamiseen ja rupesin harrastamaan sitä vapaa-ajallani kotona. Nykyään saan päivittäin työssäni askarteluliikkeessä uusia ideoita ja en malta odottaa, että pääsen toteuttamaan niitä vapaa-ajallani. Minulla on koko ajan monta projektia menossa, käsitöitä, tavaroitten tuunausta jne.

3) Olet medianomi graafisen suunnittelun alalta. Näkyykö koulutuksesi töissäsi, esimerkiksi kuosien valinnassa?
Koulutuksestani graafisen suunnittelun alalta on ollut mielestäni paljonkin hyötyä käsitöiden teossa. Visuaalinen silmäni on parantunut aika lailla opiskelujeni myötä. Pidän tarkasta työstä, jossa voin näpertää kaikenlaisia yksityiskohtia. Mielestäni jokaisessa työssä täytyisi yrittää löytää jotain uutta ja niissä pitäisi olla joku pieni "jippo" esim. koristeena vaikka rusetti jne. Kuosien valinnassa yritän löytää jotain erikoisempia kankaita, joita ei ihan joka paikasta löydy.

4) Mitä teet mieluiten?
Teen mitä tahansa käsitöitä mielelläni, mutta tällä hetkellä olen innoissani kukkaroiden ja laukkujen teosta. Myös huovuttaminen on edelleen lähellä sydäntä. Siihen täytyy vain varata paljon aikaa, jota ei aina työni ohella meinaa löytyä. Haaveenani on joku päivä perustaa vielä oma yritys käsitöiden parissa :)

5) Mitä tuotteistasi menee eniten kaupaksi?
Eniten on mennyt varmaankin kukkaroita ja korvakoruja. Myös vauvojen tossukoita olen tehnyt aika lailla ihmisten pyynnöstä.

6) Mistä hankit tarvikkeita tuotteisiisi?
Ihania kankaita löydän monesti täältä Taitomaasta, etenkin Maija-Liisa Ihanukselta! Niitä ei ihan jokapaikasta saa. Ostan myös kankaita Sinellistä ja Eurokankaasta. Koruihin, huovutukseen ja muuhun askarteluun löydän paljon tarvikkeita Hobby Pointista ja Sinellistä. Myös Villihelmessä on aivan ihastuttavia koruosia! Joskus kirpputoreilta saattaa tehdä hyviä löytöjä, joista voi tehdä sitten uutta. Olen käyttänyt myös omia vanhoja vaatteitani silloin tällöin käsitöiden tekoon.

7) Mitä haluaisit vielä oppia tekemään?
Olen pitkään haaveillut siitä, että pääsisin hopeasavikurssille, omien korujen suunnitteleminen kiinnostaisi kovasti :)
 Lue haastattelu
Article 
28.03.2011   
) Kerro itsestäsi!

Olen koko ikäni tehnyt kaikkea käsilläni, piirtänyt, askarrellut, ommellut, neulonut. Pukuompelijan koulutuksen saatuani taisin saada kaikesta ompelusta tarpeekseni ja jätinkin sen tyystin useaksi vuodeksi. Oikeastaan vasta viimeisen vuoden aikana olen alkanut taas innostua ompelusta ja lähiaikoina olen löytänyt suorastaan intohimon ompeluun uudestaan. Ehkä nyt jopa enemmän kuin koskaan. Askartelu ja kaikenlainen näpertely on aina ollut enemmän tai vähemmän mukana arjessa ja nyt lasten kanssa kotona ollessa sitä tehdään meillä paljon. Kaikenlainen luova toiminta tasapainottaa ja keventää arkea joka on tällä hetkellä niin intensiivistä ja monesti rankkaa pienten lasten kanssa.

2) Olet koulutukseltasi pukuompelija ja teet ammattimaista jälkeä. Tekisikö joskus mielesi unohtaa koulutuksen opit ja tehdä joitain asioita toisin kuin on opetettu? Tai teetkö niin, ja jos, niin missä asioissa?

Valmistumisestani on jo melkoisen pitkä aika ja koska olin niin kauan ompelematta, olen varmasti unohtanut aika paljonkin. Näen asian enemmänkin niin, että omaan hyvät perustaidot ja vahvan kokemusperustan siihen mitä teen, mutta kehitän itseäni tässä samalla tehdessä jatkuvasti ja sitä mukaa tietysti myös vaadin itseltäni koko ajan enemmän.

3) Mikä ompelemisessa viehättää?

On ihanaa huomata oma kehitys työn jäljessä ja haastavuustasossa. Iso viehätys on myös siinä, että tekemisen tulos on niin konkreettinen. Pystyt itse suunnittelemaan mitä haluat tehdä värejä ja mallia myöten ja sitten hetken uurastuksen jälkeen vielä näet sen luonnossa. Onhan se tosi hauskaa. Ja mahdollisuudet luoda on lähes rajattomat. Rakastan kauniita kankaita ja olen melkoinen kangashamsteri. Kankaiden ja eri materiaalien hankinta on vähintään yhtä mieluista kuin itse ompelu. Löydän hillittömän riemun siitä kun teen jonkun upean kangas- tai nappi- tms. löydön, enkä malta odottaa että pääsen käyttämään niitä.

4) Onko ompelemisessa jokin vaihe, josta et pidä?

No juu....Koska en omista tällä hetkellä saumuria, on reunojen huolittelu tylsää hommaa. Myöskään napinläpien teosta en nauti, mutta niiden kauniiden nappien vuoksi kyllä kestän sen. :)

5) Pidät selvästi väreistä. Mistä erityisesti?

Tykkään tosi paljon eri värien yhdistelmistä. Käytän värejä rohkeasti enkä pelkää laittaa samaan työhön vähän rajumpiakin yhdistelmiä. Tällä hetkellä olen aika mieltynyt ns. karkkiväreihin, mutta myös tutut perusvärit vetoavat aina. Yhtä lempiväriä en osaa valita. Olen viime aikoina yhä enemmän viehättynyt myös valkoisesta. Suunnittelen monesti tekeväni valkoisia ompeluksia, mutta melkein aina värikäs kangasvarastoni kiljuu päästä mukaan. :)

6) Mitä ompeluksia teet mieluiten?

Ehkäpä tytölleni vaatteita. Mutta kaikki työt on kivoja sitten kun inspiraatio syttyy jotain tiettyä ideaa kohti.

7) Teetkö muita käsitöitä kuin ompelet?

Neulon jonkin verran, mutta lähinnä vaan villasukkia. Luulen että osaisin neuloa muutakin, mutta olen mahdottoman laiska opettelemaan. Sitten kun käsiä pakottaa niin alan taas ompelemaan, koska siihen on niin helppo ryhtyä. Olen myös ennen piirtänyt tosi paljon. Jonkin verran myös sarjakuvia, mutta se on jäänyt harmittavasti taka-alalle. Odotan aina että jostain tipahtaisi kunnon paperia ja mustetta eteeni. :) Olen myös painanut kankaalle piirtämiäni kuvia ja sitä teen varmaan vielä tulevaisuudessakin.

8) Mitä vielä haluaisit oppia tekemään?

Virkkaamaan ja työstämään puuta. Niistä olen haaveillut jo pitkän aikaa. Mulla on virkkaamista varten kirjojakin hyllyssä, mutta en ole tähän mennessä niihin juuri koskenut. Jonain päivänä sen vielä teen. :)
 Lue haastattelu
Article 
28.02.2011   
) Kerro itsestäsi!

Olen äiti, vaimo ja yrittäjä. Tykkään kaikenlaisesta käsillä tekemisestä: vanhan pientilamme remontoinnista, eläinten kanssa puuhaamisesta, lasten kanssa touhuamisesta, huonekalujen kunnostuksesta ja tietysti käsitöiden tekemisestä.


2) Oletko ammattilainen käsitöiden tekijänä (ellei se käynyt ilmi edellisestä vastauksestasi)?

Olen melko tuore ammattilainen. Aloitin juuri helmikuun alussa yrittäjänä yhdessä Tampereen Tallipihan käsityöläisliikkeistä. Äitiyslomani loppui viime kesänä ja syksyllä irtisanouduin vakituisesta työpaikastani (ihan toisella alalla). Haluan tehdä töitä enimmäkseen kotona ja samalla hoitaa lapset itse. Tämä on osoittautunut melko haastavaksi.


3) Kuinka kauan olet tehnyt tuotteita myyntiin?

Perustin yritykseni kaksi vuotta sitten ja aloin silloin tehdä pikku hiljaa myös käsitöitä myyntiin. Alkuperäinen liikeidea oli perustaa yksityistalli ja tehdä käsitöitä vain pienenä sivubisneksenä, mutta käsityöt veivätkin äitiyslomani aikana mennessään.


4) Mistä saat ideat tuotteisiisi?

Kankaista, väreistä, lapsilta... Milloin mistäkin. En lue käsityölehtiä, mutta käsityöblogeja tykkään seurata ja myös niistä löytyy ideoita ja ajatuksia. En halua kopioida kenenkään töitä, mutta hyvästä ideasta on joskus kiva kehitellä oma versio. Suurin osa ideoista kuitenkin saa alkunsa jostain hahmosta, sitten siihen liittyvästä väristä. Kirjoittelen ideoita keittiön muistitaululla olevaan listaan, joskus keskellä yötäkin.


5) Mitä muuta Ahdin tilalla tehdään kuin käsitöitä?

Fiilistellään maallemuuttoa. Eletään lapsiperhearkea. Paljon remonttia. Se tallikin on, mutta tällä hetkellä siellä asuvat vain omat hevoset. Nyt keskityn yrittäjänä tuoreeseen kauppaani.


6) Ovatko valokuvamallisi niin sanotusti omasta takaa eli ovatko kuvissa esiintyvät lapset omiasi? Mitä he pitävät valokuvamallina olosta?

Kyllä, omasta takaa ovat: kolme alle kouluikäistä. Yleensä lapset pitävät kuvattana olosta, mutta nuorimmaisten kanssa saa olla vikkelä. Haastavinta on yrittää saada kaikki kolme samaan kuvaan ja suht edustavin ilmein. Lapset eskarilaisesta pienimmäistä 1-vuotiasta myöten ilahtuvat äidin ompeluksista, tänään viimeksi pienin pipomalli ei suostunut luopumaan uudesta pipostaan kahteen tuntiin.


7) Mitkä tuotteistasi ovat suosituimpia?

Paidat, pipot, heijastimet ja sienijakkarat. Vuodenaika vaikuttaa selvästi.


8) Pidät selvästi maatuskoista - miksi?

Tätä kysyy moni! Tein maatuskoita monessa muodossa viime vuoden loppupuoliskon. Maatuskat ovat värikkäitä ja sympaattisia. Ne symboloivat äitiyttä ja jatkuvuutta, ja kolahtivat omassa elämäntilanteessani. Nyt työpöydällä on tilaa muullekin, vaikka maatuskatkin varmasti valikoimissa pysyvät.


9) Mistä saat ideat tuotteisiisi? (ks. 4)


10) Mitä vielä haluaisit oppia tekemään?

Kehräämään! Meille tulee lampaita ensi kesänä ja talon vintiltä pilkottaa rukki, toivottavasti se on toimiva. Lue haastattelu
Article 
14.02.2011   
Kerro itsestäsi!
Olen 30-vuotias viestinnän ammattilainen Espoosta. Ulkoilun ja ruuanlaiton lisäksi teen vapaa-ajalla erilaisia koruja sekä maalaan öljyväritauluja.

Miksi teet juuri avainkoruja? Mitä muuta teet?
Suurin osa tekemistäni koruista on avainkoruja, joista on tullut suuri menestys työpaikallani sekä tuttavapiirissä. Vuosi sitten tein ensimmäisen avainkorun mieheni siskon pyynnöstä. Sen jälkeen innostuin tekemään eri värisiä avainkoruja myös itselleni, ja pian työpaikalta alkoi virrata tilauksia. Avainkoru on mielestäni kaunis vaihtoehto työpaikkojen tylsille avainnauhoille. Muita koruja, joitan teen, ovat ranne-, kaula- ja korvakorut. Teen myös avainmenperiä ja kännykkäkoruja. Öljyväritauluja maalaan suurimmaksi osaksi omaksi ilokseni, joten kaikki vuodesta 1997 asti maalaamani taulut ovat tallessa kotonani, osa seinillä. Olen kuitenkin maalannut myös mittatilaustyönä tutuille ja tuntemattomille tauluja esimerkiksi lapsista (valokuvasta muotokuva), lemmikeistä, lomamatkoista… Parhaillaan työn alla on taulu työkaverilleni hänen mummostaan sekä toinen ystävälleni hänen lempikukastaan unikosta.

Mistä saat ideat tuotteisiisi?
Ideoita korutuotteisiini saan ihan vain katsomalla eri värisiä ja erilaisia helmiä ja yhdistelemällä kauniita värejä toisiinsa. Korujen luomisesta tulee onnistumisen iloa ja mielihyvää!

Mistä hankit materiaalisi?
Hankin alussa materiaaleja askarteluliikkeistä, mutta sitten löysin netistä paljon erilaisia verkkokauppoja, jotka myyvät helmiä ja korutarvikkeita. Nykyisin tilaan materiaalit melkein pelkästään verkkokaupoista.

Mitä haluaisit vielä oppia?
Minua kiinnostaisi jossain vaiheessa tulevaisuudessa hopeakorujen tekeminen, joten eihän sitä tiedä vaikka ilmoittautuisi joskus kurssille!

Onko sinulta tulossa uusia tuotteita myyntiin?
Latasin jokin aika sitten Taitomaahan suuren joukon erilaisia kaula-, ranne- ja korvakoruja sekä avainkoruja. Alkuvuoden työ- ja vapaa-ajan kiireiden vuoksi teen uusia koruja myöhemmin keväällä!

 Lue haastattelu
Article 
24.11.2010   
1) Kerro itsestäsi.
Olen 23-vuotias oululainen opiskelija. Opiskelen Oulun yliopistossa viidettä ja viimeistä vuotta logopediaa, minkä jälkeen valmistun puheterapeutiksi. Teoreettisten loppuvaiheen opintojen vastapainona vapaa-aikani täyttyy käsitöistä. Mukana lankojen, nappien, kankaiden ja lukemattomien muiden käsityötarvikkeiden sekamelskassa pyörivät suloiset kissaveljekset ja avomies.


2) Oletko ammattilainen käsitöiden tekijänä?
Teen käsitöitä ensisijaisesti itseni ja läheisteni iloksi. Käsillä tekemisen tarve on kuitenkin niin suuri, että välillä käsitöitä syntyy yli oman tarpeen. Sen takia olen alkanut myydä käsitöitäni, toistaiseksi lähinnä nappeja, myös muille ihmisille. Varovaisena haaveenani on, että saisin joskus laajennettua käsityökauppaani.


3) Miksi teet juuri nappeja?
Innostuin nappien tekemisestä vajaa vuosi sitten ja taisin jäädä siihen koukkuun. Hieman malttamattomana ihmisenä on ihanaa saada nopeasti valmista, ja ovathan nuo napit aika suloisiakin. Napit syntyvät näppärästi esimerkiksi television katselun aikana. Lisäksi napeista on todella moneksi: perinteisemmän käyttötarkoituksen lisäksi olen jalostanut nappeja esimerkiksi korvakoruiksi, rintaneuloiksi, ponnareiksi ja kirjanmerkeiksi.


4) Mitä muuta teet käsilläsi?
Melkein olisi helpompi kertoa, mitä en tee. Ehdottomia inhokkikäsitöitä ei ole, mutta eri käsityölajeja tulee harrastettua kausittain. Nyt suosiossa ovat neulominen, virkkaaminen, ompelu ja kaiken maailman näpertely, kuten juuri nappien päällystäminen. Innostun kovasti erilaisista kierrätysprojekteista, joissa keksin kierrätetyille tavaroille tai materiaaleille uuden käyttötarkoituksen. Hankin paljon materiaaleja käytettynä kirpputoreilta. Käsitöitäni voi käydä kurkkaamassa blogissani osoitteessa www.puikkohukassa.blogspot.com.


5) Löydätkö helposti aikaa käsitöille?
Lähes joka päivä löydän ajan käsitöille. Joskus se on aivan pieni hetki ja joskus harvoin saan pyhittää lähes koko päivän harrastukselleni. Käsityöt ovat minun keinoni rentoutua ja nollata ajatukset päivän päätteeksi. Useimmiten käsityöt valmistuvat elokuvien ja televisiosarjojen katselun lomassa tai kulkevat laukussa mukanani.


6) Teetkö joululahjat itse?
Osan lahjoista teen itse. Läheiseni kyllä osaavat vinkata, jos he tarvitsevat esimerkiksi uudet villasukat, lapaset, pipon tai koruja. He tietävät, että nautin käsitöiden tekemisestä ja niiden lahjoittamisesta. Käsitöiden tekemiseen saan uudenlaista intoa, kun tiedän tekeväni itseni lisäksi jonkun toisenkin ihmisen iloiseksi.


7) Mitä tuotteitasi Taitomaassa on mennyt parhaiten kaupaksi?
Lyhyen Taitomaa-urani aikana pienen pienessä Paukassani on ollut myynnissä vain kangaspäällysteisiä nappeja. Napeista suosituimpia ovat olleet ehdottomasti maatuskanapit.


8) Mitä haluaisit oppia tekemään?
Pienenä alakoululaisena paukuttelin kangaspuilla mattoja. Lähiaikoina olen alkanut suunnitella mattojen kutomista kotiimme, joten tämän taidon haluaisin opetella uudestaan. Muiden uusien taitojen lisäksi haluaisin oppia ompelemaan paremmin, kirjomaan kauniisti ja tykkäämään lankojen päättelystä!


9) Mitä toivot?
Käsityöharrastukseeni liittyen toivon, että löydän jatkossakin aikaa omalle harrastukselleni. Toivottavasti onnistun jakamaan ajan tulevan leipätyön ja käsityöharrastuksen välillä ja toivottavasti minulla riittää intoa opetella uusia taitoja ja tekniikoita. Toivon, että halutessani onnistun laajentamaan käsitöideni myyntiä.

 Lue haastattelu
Article 
26.10.2010   
1) Kerro itsestäsi!
Olen kolmikymppinen kotiäiti Oulun seudulta. Perheeseeni kuuluu 5 ihanaa lasta ikähaarukalla 6kk-9v sekä mieheni, lasten isä. Tykkään väkertää jotakin vähän joka välissä ja aina onkin joku projekti (yleensä kyllä useampikin) kesken. Tarve saada jotakin näkyvää aikaan on suuri kodin ja lasten pyörityksen keskellä ja ompelemisesta onkin muodostunut tärkeä henkireikä minulle.


2) Oletko ammattilainen käsitöiden tekijänä (ellei tämä käynyt ilmi edellisestä)?
Varsinaista koulutusta minulla ei ole käsitöihin liittyen, vaan olen pienestä pitäen tykännyt tehdä kaikenlasta käsillä. Lapsena sain ommella äidin tilkkulaatikon aarteista mitä halusin ja siitä se innostus sitten lähti.


3) Mitä kaikkea teet?
Eniten ompelen, mutta näin syksyisin myös neulomisinnostus nostaa päätään. Tykkään myös virkata, huovuttaa ja tehdä hopeakoruja. Uusia tekniikoita kokeilen mielelläni aina, kun siihen saan mahdollisuuden ja monet taidot olenkin ihan itse kokeilemalla oppinut.


4) Mitä teet mieluiten vai vaihteleeko se?
Tällä hetkellä ompeleminen on rakkain harrastus ja kukkaroita olen tehnyt jo useita satoja. Monesti innostuessani uusista jutuista huomaan kohta tehneeni samaa tuotetta reilusti yli oman tarpeen ja ne päätyvätkin sitten myyntiin. Aikaisemmin enemmänkin vaihteli innostuksen puuskat, mutta nyt tuo ompeleminen on ollut jo pitkään suosikkina.

5) Mistä saat ideat tuotteisiisi?
Idealamppu palaa välillä vähän liiankin kirkkaana enkä ehdi toteuttaa kuin murto-osan siitä, mitä suunnittelen tai haluaisin tehdä. Monia ihania ideoita olen saanut lukiessani taitavien käsityöläisten blogeja. Käyn myös mielelläni käsityömessilla ja -tapahtumissa hakemassa uusia ideoita. Nykyään löytyy ihania kankaita jo niin paljon, että ne jo itsessään inspiroivat kehittelemään kaikkea ihanaa niistä. Lippiksien ompelu lähti omien lasten kesälakkien tarpeesta. Samoin kukkaroita tein ensin heille ja omaan käyttöön, mutta kun huomasin kuinka mukava niitä on tehdä, on niitä syntynyt sitten ihan sarjatyönä.

6) Entä onko salaisuus, mistä hankit kankaat?
Kankaat tilaan suurimmaksi osaksi netin kautta, sekä täältä Suomesta, että ulkomailta mm. Japanista. Etsin jatkuvasti uusia kankaita, joista saan sitten tehtyä taas uudenlaisia kukkaroita. Kankaita onkin kertynyt paljon erilaisia! Pyrin löytämään värikkäitä ja sadunomaisia kuoseja tuotteisiini.

7) Onko sinulle tulossa uusia tuotteita?
Jatkuvasti mietin ja kehittelen uusia juttuja, mutta tällä hetkellä aika on aika rajallista, mitä ehdin ompelemaan. Lasten ja varsinkin pienimmän ehdoilla kun näitä teen. Tilauksesta teen kyllä ihan asiakkaan haluamia juttuja, jos vaan toteuttaminen on osaamiseni rajoisssa. Noista tilaustöistä saankin mukavaa vaihtelua.

8) Mitä tuotteitasi myydään eniten?
Kukkaroita menee tällä hetkellä ylivoimaisesti eniten, mutta myös tuttiketjut, lippikset ja nappipompulat ovat olleet tykättyjä.

9) Mistä haaveilet?
Haaveilen saavani tästä käsillä tekemisestä itselleni työn. Muutama lisätunti vuorokauteen ei olisi myöskään pahitteeksi! ;)
 Lue haastattelu
Article 
30.09.2010   
1) Kerro itsestäsi! Kerro myös, oletko ammatiltasi käsityöläinen vai teetkö niitä harrastuksena.

Olen koulutukseltani kuva-artesaani eli kuvittaja. Koulutuksen sivukursseina opiskelin kirjansidontaa ja myöhemmin innostuin siitä totaalisesti. Harkitsen tämän puuhan kasvattamista harrastuksesta työksi, mutta siihen menee vielä aikaa. Tällä hetkellä olen virallisesti työtön, joten otin tämän siksi aikaa päätyökseni.

2) Miksi juuri minikirjoja? Miten olet innostunut niistä, entä miten oppinut tekemään?

Kirjat yleensä ovat aina olleet minusta ihania. Pienestä asti olen lukenut paljon, kirjoittanut päiväkirjaa ja piirtänyt, ja näihin on kulunut vihkoja ja kirjoja valtavasti.
Tein perustekniikan opittuani aluksi hyllyt ja kaapit täyteen A4-A5-kokoisia kirjoja eri värein ja materiaalein. Kokeilin erilaisia muotoja ja kokoja, ja teen isoja kirjoja vastakin. Kokeiltuani viiden sentin mittaisia kirjoja ihastuin pieneen kokoon ja olen sittemmin näpertänyt yhä pienempiä. Ennätykseni on 2,2 x 3,2 cm. Se menee jonkun nukkekotiin. Jos haluaisin tehdä vielä pienempiä, pitäisi muuttaa sidontatapaa ja vaihtaa kansimateriaali ohuempaan. Sidon pienetkin kirjat samalla tavalla kuin isot, ompelemalla sivuniput ja liimaamalla ne päädystä, tämä tekee koruistakin kestäviä ja kirjana ihan käyttökelpoisia. Varmaan helpommallakin pääsisi, mutta mitäs ideaa siinä nyt olisi?

3) Mitä tuotteitasi menee eniten kaupaksi?

Suku ja tuttavat tilaavat valokuva-albumeita ja kaikkein pienimpiä korukirjoja. Hassua, ettei siltä väliltä normaalikokoisia kirjoja oikeastaan haluta. Ehkä kukaan ei enää kirjoita käsin?
Taitomaassa olen aika uusi, tätä kautta on ostettu vasta neljä pientä kirjaa.
Selkeää kategoriaa kirjoille ei teidän sivuilla muuten ole, vinkkivinkki.

4) Teetkö muita käsitöitä kuin näitä kirjoja?

Paperimassasta yritin äskettäin tehdä jotain korujen tapaisia, mutta ainakaan vielä en ole siinä erityisen hyvä. Valokuva-albumeita teen, jos joku tilaa, mutta kirjojahan nekin ovat. Piirrän sarjakuvia, kun tulee idea. Mutta onko se käsityötä?

5) Käytätkö itse minikirjoja jotenkin?

Kaulassa roikkuu toisinaan itselle tehty sarjakuvasivuinen kirjakoru. Suunnittelen myös erää valkoisia minikirjoja joulukuusenkoristeiksi. Isompia kirjoja kuluu tasaisesti uni-, luonnos- ja päiväkirjoina.

6) Mistä saat ideat kansiin? Entä paperit (ei ole pakko paljastaa, jos se on jotenkin "liikesalaisuus")?

Keräilen tapetteja lähinnä omien väri-ja kuviomieltymysteni mukaan ja ihailen niitä sitten onnessani kotona ja katselen, mikä sopii minkäkin kanssa yhteen. Pienissä kirjoissa ei pääse paljon kokeilemaan, korunkokoisissa ei edes voi olla tapettia kannessa. Isommissa kirjoissani on usein kahta eri tapettia... yhdisteleminen ja kokeileminen on hauskaa.
Paperit olen saanut kirjapainojen poistoeristä ja suorastaan kierrätyspaperilootasta menossa roskiin. Kierrätys on sen verran selkärangassa, etten siedä nähdä hyvää tavaraa menevän hukkaan. Onneksi jotain ehtii pelastamaan. Hyöty-, kierrätys- ja uusiokäyttö on järkevää itselleni myös siksi, ettei ole liiemmin varaa ostaa materiaaleja. Jotkut kirjoihin tarvittavat materiaalit on kuitenkin väistämätöntä ostaa uusina - kluutit, langat, liima, osa tapeteista - joten säästän siellä, missä voi.

7) Mistä haaveilet?

Omasta yrityksestä tältä alalta. Suurimmillaankin se varmaan olisi sivutoiminen, silti. Yrittäjäkursseille on kilometrien jono, sitä odotellessa...

Lisää aiheesta saa katsoa nettisivuiltani: tiutau.vuodatus.net Lue haastattelu
Article 
22.07.2010   
Kerro itsestäsi!

Olen kahden suloisen tytön nuori mummi, joka liikkuu ajan hengessä.
Olen koulutukseltani teollisuuden ohjaavaompelija ja tehnyt ompelutöitä teollisuudessa kymmenen vuotta. Alaa vaihdettuani on ompelu aina kulkenut mukana harrastuksena.Lastenlasten innoittamana olen siirtynyt taas ompelemaan sivutoimisena yrittäjänä toiminimellä IPANA AITTA.


Mistä saat ideasi?

Ideat syntyy paperille arjen pyörteissä. Kirpparit, vanhat vaatteet, valokuvat, satukirjat, piirretyt lasten elokuvat, mummojen vintit, ulkomaanmatkat, vanhat elokuvat, pitsit, nauhat, kankaat, verhot ja juoksevat lapset sekoittuvat uusiksi ideoiksi.

Entä millaisia kankaita käytät mieluiten?

Vanhoja ihania kankaita, joilla on enemmän käyttöikää jäljellä kuin monella uudella kankaalla. Uusissa kankaissa laatu ja ilme ratkaisee.

Mitä muuta teet käsilläsi?

Vaihtelun vuoksi näpertelen lapsille asuihin sopivia puisia kaulakoruja. Niissä seikkailevat herkullisen väriset leppäkertut, kiraffit, sydämet, mansikat, puput, piparit ja tikkarit.


Mitkä tuotteesi menevät parhaiten kaupaksi?

Kierrätyskankaiset takit ehdottomasti.

Kuka pikku hurmuri kuvissasi esiintyy?

Pojantyttäreni Mette, 11 kk.
Taitomaassa esiintyy myös tyttärenitytär Noomi, 7 v. (Harajuku).


Toim. huom.

Vastaaja pyysikin, että kuvissa esiintyisi hänen sijastaan Mette. Hellyimme suloisen Meten edessä, vaikka Eijakin on hauskan näköinen! Lue haastattelu
Article 
10.06.2010   
Kerro itsestäsi!

Olen 24- vuotias kahdeksan kuukauden ikäisen pienen tytön äiti. Korujen teosta innostuin jäätyäni äitiyslomalle ja nyt olen menettänyt sydämeni niiden väkertämiseen.

Oletko ammattilainen korujen tekijänä?

Aloitin korujen tekemisen ilman opastusta vain kokeilemalla miten erilaisia tarvikkeita voi käyttää. Myöhemmin olen täydentänyt osaamistani usealla korutarvikekauppojen järjestämällä kurssilla.

Miksi teet juuri koruja?

Koruja on mukava tehdä, sillä niiden parissa työnsä tuloksen näkee nopeasti. Lisäksi pidän pikkutarkasta puuhastelusta.

Mikä malleistasi on suosituin?

Ylivoimaisesti suosituin on ollut suurella foliolasisydämellä varustettu pitkä kaulakoru.

Teetkö muita käsitöitä?

Pidän neulomisesta ja virkkaamisesta. Viime aikoina olen neulonut erityisesti pitsineulevillasukkia. Silloin tällöin myös ompelen erilaisia sisustustuotteita.

Mistä saat idean tuotteisiisi?

Joskus saan selkeän vision millaisen korun haluan tehdä mutta yleensä valmistan koruja vain kokeilemalla mitkä värit ja materiaalit sopisivat yhteen.

Entä mistä hankit tarvikkeet?

Tilailemalla netistä sekä ostamalla korutarvikeliikkeistä. Osan materiaaleista hankin myös ulkomaanmatkoilta.

Missä muualla myyt kuin Taitomaassa?

Minulla on ollut oma nettikauppa, www.helmira.com, helmikuusta lähtien. Toukokuussa olin mukana ensi kertaa kotipaikkakuntani markkinoilla ja sen jälkeen on tarkoitus olla mukana myös muilla toreilla ja markkinoilla sen mukaan miten aika antaa myöten.

Mikä käsitöiden tekemisessä on parasta?

Se että, saa tehdä jotain kaunista käsillään sekä ilahduttaa läheisiään tai itseään niillä. Lisäksi käsitöiden teko tarjoaa mahdollisuuden rentoutua arjen kiireiden keskellä.

 Lue haastattelu
   Tuloksia yhteensä 20   
 

Ilmoituksia katsottu tänään: 570