Cheap Michael Kors Laukut Online | Save up to 70% off

  Tällä kertaa sain kirjoitukseni aiheelle oikein lukijavinkin. Tämän blogin uskollinen lukija ja kommentoija Emma K oli nimittäin liikkunut lauantaina silmät tarkkana Helsingin muotiliikkeissä ja raportoi ystävllisesti minulle eräästä kiintoisasta löydöksestä. Stockmannilla käydessään hän oli havainnut Michael Korsin erään tietyn laukun kuoseineen muistuttavan vähän liikaakin erään luksusmuotitalon suosittua laukkumallia.

  Tämä tapaus lienee kopioinnin ja inspiroitumisen rajalla, mutta on ehkä kuitenkin enemmän kallellaan jälkimmäiseen. Laukuissa on sekä yhtäläisyyksiä että eroja, vaikka kokonaisvaikutelma onkin aika samankaltainen. Kuosi selvästi jäljittelee Damier Ebéne -kuosia: värit, ruutujen koko ja kuvion rytmi ovat lähes samat. Kors on vain lisännyt omat nimikirjaimensa joka ruutuun, kun taas Louis Vuittonin nimi toisuu ainoastaan kymmenes ruutu. Louis Vuittonilla ei roiku tuollaista logoriipusta kahvasta, eikä Louis Vuittonin kahvoissa ole säätömahdollisuutta. Korsilta puuttuvat myös sivujen kiristysnyörit.

  Entäs kokonaisvaikutelma sitten? Väitän, että muotimaailmaa edes satunnaisesti seuraava kuluttaja erottaa kyllä vaivatta nämä kaksi laukkua toisistaan, myös ilman että laukut asetettaisiin rinnakkain vertailua varten. Erottaminen ei ole lainkaan vaikeaa. Sen sijaan tällainen alaa ihan satunnaisestikin seuraava kuluttaja osaa varmasti myös sanoa, mitä kuuluisaa laukkua Korsin laukku imitoi. Tässä kopio-fiilis syntyy nimenomaan tuosta ruskeasta ruutukuosista, sen koosta, väreistä ja rytmistä. Jos kuosi olisi jokin muu, ei laukuilla olisi juuri mitään yhtäläisyyttä.

   Vaikka Kors ei olisi tässä harjoittanut suoraa kopiointia, niin tätä voidaan pitää Louis Vuittonin maineen norkkimisena. Maineen norkkimisella tarkoitetaan toisen elinkeinonharjoittajan toimintaan, tuotteeseen, tunnukseen tai vastaavaan liittyvän maineen ja tunnettuuden eli goodwill-arvon hyväksikäyttöä tavalla, joka ei välttämättä aiheuta sekaannusvaaraa (Schröder, Sarita: Maineen norkkimisoppi, IPRinfo 1/2013). Kuten tässäkin tapauksessa, norkkimisessa on kyse melko tarkasta, muttei orjallisesta jäljittelystä.

  Michael Korsia on syytetty kopioinnista monesti aiemminkin. Helmikuussa Roberto Cavalli puhui suunsa puhtaaksi ja kertoi, mitä mieltä hän on Korsin toiminnasta (ks. kirjoitukseni aiheesta täältä). Reilu viikko sitten puolestaan raivostui Margherita Missoni, sillä Kors oli ominut Missonille tunnusomaiset sahalaitaraidat uusimpaan mallistoonsa (lue koko kirjoitukseni täältä). Voisi siis sanoa, että Kors ei ole järin suosittu muotimaailman huippusuunnittelijoiden keskuudessa.

  Aiemmin ajattelin, että sellainen Korsin pinkki tote-mallinen laukku olisi tosi kiva, mutta ostinkin sitten Lumi Accessoriesin jättimäisen pinkin supermarket bagin kantamaan tavaroitani niiksi päiviksi, kun raahaan mukanani suurinpiirtein koko omaisuuttani. Nyt olen tyytyväinen, etten ostanut Korsin laukkua. En halua omilla valinnoillani tukea sellaisia suunnittelijoita, jotka perustavat tuotteensa liiaksi muiden muotitalojen maineella ratsastamiseen. Omaperäisyys on kunnioitettavampaa.

  Shop Michael Kors Laukut here,save at a michael kors kellot Near You!